Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uruchomienie aplikacji na innym serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
macdavido
Witajcie,
mam taki problem, strona wisi na serwerze providera i niestety musi tam pozostac. Nie oferuja oni jednej aplikacji open sourcowej z ktorej musze korzystac. Chcialbym moc ja odpalac na zewnetrznym serwerze (moim), wykonywac akcje i pobierac plik wynikowy na serwer macierzysty. Reasumujac, moj wlasny serwer ma zainstalowana ta aplikacje ale korzysta z niej portal na innym serwerze. Jest mozliwe takie odwolanie i dzialanie z dodatkowym serwerem? nie mam jakos pomyslu jak to zrobic. Prosze pomozcie smile.gif
Dzieki.
krowal
Możesz curlem wysłać dane z aplikacji do swojego serwera, przetworzyć je i puścić odpowiedź z powrotem do serwera aplikacji.
macdavido
o rany curl!
faktycznie zupelnie mi z glowy wylecial
sprawdze zaraz...
dzieki wielkie smile.gif

Niestety kombinacja z curlem slabo wychodzi sad.gif albo niewiem jak to zrobic
na razie skupilem sie na prostym odpaleniu skryptu na innym serwerze i robie to tak:

require_once( "http://login:password@drugi.serwer.pl/aplikacja/konwertuj.php" );

jednak to nie dziala sad.gif

pusty ekran i zatrzymuje sie wykonanie strony sad.gif
binary_search
nie masz dołączać pliku z innego serwera (gdyż po prostu będziesz próbował go(dokładnie to co zwróci) wykonać na serwerze, gdzie uruchamiasz aplikację)

rozwiązanie powinno być takie:
oznaczenia:
serwerA -> Twój serwer, gdzie masz potrzebną Ci aplikację
serwerB -> serwer, gdzie potrzebujesz wyników jej działania

1. na serwerB zbierasz dane, na podstawie których chcesz wygenerować wyniki
2. wysyłasz je (np GETem) do serwerA
3. serwerA odbiera dane, generuje potrzebną aplikacją wyniki
4. serwerA zwraca rezultat
5. musisz zdecydować jedynie, na którym serwerze chcesz obrabiać wyniki działania aplikacji

w razie potrzeby mogę zrobić jakiś przykład
Sabistik
Probonuję zainteresować się WebServices xmla-rpc, soap.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.