Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mod rewrite i ciągle powtarzające się linki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mlody993
Witam,
w końcu udało mi się wygrać z Mod_Rewrite i mam takie coś:

Kod
RewriteRule pokaz,(0),(info)/([a-zA-Z-0-9]+).htm$ /index.php?set=$1&id=$2&get=$3

Teraz, na przykład mam link pokaz,0,info/home.htm i gdy chcę wejść w np. kontakt to link jest powinien być taki pokaz,0,info/contact.htm.

Natomiast po kliknięciu w kontakt link wygląda tak: pokaz,0,info/home.htm/pokaz,0,info/contact.htm. No i co z tym zrobić? ;/ I tak ciągle gdy gdzieś kliknę to dodają się linki zamiast zamieniać.

Mój .htaccess:
Kod
RewriteEngine On
RewriteRule pokaz,(0),(info)/([a-zA-Z-0-9]+).htm$ /index.php?set=$1&id=$2&get=$3
lukada
Przed "pokaz", powinien być znaczek "^". Wstaw i zobacz, czy działa. Jeśli nadal nie, to w samej strukturze musi być błąd, ale to później winksmiley.jpg.
Mlody993
Cytat(lukada @ 23.07.2009, 10:02:13 ) *
Przed "pokaz", powinien być znaczek "^". Wstaw i zobacz, czy działa. Jeśli nadal nie, to w samej strukturze musi być błąd, ale to później winksmiley.jpg .

Po dodaniu "^" teraz, gdy link jest tak: [b]pokaz,0,info/home.htm/pokaz,0,info/contact.htm.[/b] to strona się nie pokazuje, a wcześniej się wyświetlała.
lukada
Na co tak w ogóle w tym przepisanym linku tyle zmiennych? Za co odpowiadają? Mógłbym wtedy przetestować, bo tak "na sucho" trudniej.
maly_swd
Tak jak pisal Lukada daj znaczek ^
i posprzataj ta regule:

na
RewriteRule ^pokaz,0,info/([a-zA-Z-0-9]+).htm$ /index.php?set=0&id=info&get=$1

a co do wstawiania linkow w htmlu (tego nie jestem pewien)

pokaz,0,info/contact.htm

powinien chyba zaczynac sie od /
czyli
/pokaz,0,info/contact.htm
Mlody993
Rozwiązane. Problem był w linkach. Dziękuję koledze wyżej. ;]

Po prostu zamiast "pokaz..." w linkach dałem "/pokaz..." ; ]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.