Tak wygląda w nagłówku pliku kod. funkcja url::file jest do tworzenia linku w Kohanie. Bo już próbowałem na różne sposoby, w tym ścieżki bezwzględne.
Kod
<!-- TinyMCE -->
<script type="text/javascript" src="<?php echo url::file('media/js/tiny_mce/tiny_mce.js') ?>"></script>
<script type="text/javascript" src="<?php echo url::file('media/js/tiny_mce/plugins/tinybrowser/tb_tinymce.js') ?>"></script>
<script type="text/javascript">
tinyMCE.init({
relative_urls : false,
theme : "advanced",
mode: "exact",
elements : "calosc",
theme_advanced_toolbar_location : "top",
plugins : "safari,spellchecker,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,
motions,iespell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,co
textmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xht
lxtras,template,tinybrowser",
language : 'pl',
plugin_preview_width : "650",
font_size_style_values : "8px,10px,12px,14px,18px,24px,36px",
file_browser_callback : "tinyBrowser",
// Theme options
theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justify
enter,justifyright,justifyfull,|,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizesel
ct",
theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outd
nt,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|,
nsertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",
theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iespe
l,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",
theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,spellchecker,|,ci
e,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,blockquote,pag
break,|,insertfile,insertimage",
theme_advanced_toolbar_align : "left",
theme_advanced_statusbar_location : "bottom",
height:"400px",
width:"650px",
theme_advanced_resizing : true,
// Example content CSS (should be your site CSS)
content_css : "<?php echo url::file('media/css/style.css') ?>"
});
</script>
<!-- /TinyMCE -->
<script type="text/javascript" src="<?php echo url::file('media/js/tiny_mce/tiny_mce.js') ?>"></script>
<script type="text/javascript" src="<?php echo url::file('media/js/tiny_mce/plugins/tinybrowser/tb_tinymce.js') ?>"></script>
<script type="text/javascript">
tinyMCE.init({
relative_urls : false,
theme : "advanced",
mode: "exact",
elements : "calosc",
plugins : "safari,spellchecker,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,
motions,iespell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,co
textmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xht
lxtras,template,tinybrowser",
language : 'pl',
plugin_preview_width : "650",
font_size_style_values : "8px,10px,12px,14px,18px,24px,36px",
file_browser_callback : "tinyBrowser",
// Theme options
theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justify
enter,justifyright,justifyfull,|,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizesel
ct",
theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outd
nt,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|,
nsertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",
theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iespe
l,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",
theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,spellchecker,|,ci
e,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,blockquote,pag
break,|,insertfile,insertimage",
theme_advanced_toolbar_align : "left",
theme_advanced_statusbar_location : "bottom",
height:"400px",
width:"650px",
theme_advanced_resizing : true,
// Example content CSS (should be your site CSS)
content_css : "<?php echo url::file('media/css/style.css') ?>"
});
</script>
<!-- /TinyMCE -->
Okno TinyMCE się wywołuje, lecz niestety próba otworzenia dodatkowego po kliknięciu na ikonkę przeglądania (powinno to wywołać file browsera) zwraca błąd: u is undefined
http://192.168.1.103/serwis/media/js/tiny_mce/tiny_mce.js
Line 1
Przeglądałem fora, ale wszyscy wiążą błąd ze ścieżkami błędnymi, kompresją literówkami bądź wpływem pomyłki w wielkości liter nazw. Niestety w moim przypadku wszelkie wariactwa na ten temat są błądzeniem w lesie. Próbowałem debugować ów plik by coś wyniuchać, ale niestety bezskutecznie. Może ktoś się na podobny problem też natknął? Możliwe, że jakiejś kombinacji nie przetestowałem spośrod możliwych. Dlatego jeśli ktoś ma jakiś pomysł, byłbym wdzięczny, bo siedze nad tym już kilkanaście godzin i nie mogę się przebić.
Próbowałem między innymi także wrzucić na sztywno całość katalogu z serwisu gdzie to połaczenie dziala w najlepsze i zmienić na prawidłowe ścieżki w konfigu. Bez efektu. Próbowałem na zmianę stosować lub unikać relative_urls podczas inicjalizacji TinyMCE. Też nic. Po prostu już nie wiem jak podejść do tego już...