Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak wstawić php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Przemoart
Witam, odniedawna posiadam prostą stronę w html/css i mam pytanie czy mozna jakos wstawić pliki php ? bo wklejałem kod na licznik odwiedzin ale niedziała poprostu na stronie wyswietla kod proszę o pomoc (wiem napewno że to banalne pytanie ale niestety niewiem)
Fifi209
Cytat(Przemoart @ 9.08.2009, 09:36:18 ) *
Witam, odniedawna posiadam prostą stronę w html/css i mam pytanie czy mozna jakos wstawić pliki php ? bo wklejałem kod na licznik odwiedzin ale niedziała poprostu na stronie wyswietla kod proszę o pomoc (wiem napewno że to banalne pytanie ale niestety niewiem)

Może tak zapisać w .php ? Może napisz coś więcej? Pokaż jak próbowałeś?

To bardziej podchodzi pod poszukuję.
kfc4
Zmieniasz rozszerzenie strony z .html (lub innego) na .php i
  1. Twoja strona
  2. <?php
  3. // tu ten kod
  4. ?>
  5. Reszta twojej strony
Przemoart
yhy a w jaki dokładnie sposób zrobić te rozszerzenie ? ( sorry za takie pewnie banalne pytania ale mało w tym obcuję)
Daiquiri
Zamiast strona.html masz strona.php - jeżeli strona jest na serwerze to edytuj pełną nazwę i dopisz rozszerzenie za kropką (poprzez np. total cmd). Jeżeli stronę wrzucasz dopiero od siebie to pamiętaj o odblokowaniu możliwości zmiany rozszerzeń w Windowsie (XP: Narzędzia > Opcje folderów > Widok i odznaczenie opcji "ukryj rozszerzenia plików")
Przemoart
Hmm dzieki za rady ale wystempuję tu troche taka anomalia ponieważ pliki na serwerze są w public_html ja zmieniłem index.html na index.php niewiem czy dobrze zrobiłem ?
Daiquiri
Jeżeli serwer obsługuje PHP to nie widzę problemu party.gif , daj link lub napisz czy poprawnie widzisz stronę i czy działa Ci skrypt.
Przemoart
wszystko już gra Wielkie dzięki i leci + za pomoc smile.gif pozdrawiam

do ZAMKNIĘCIA
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.