mam taki skrypt ktory uploaduje mi masowo zdjecia z katalogu na serwerze i tworzy od razu miniatury, tylko ze zdjecie nie moze miec odstepow(spacji) w nazwie, bo nie zostanie stworzona miniatura, wiec wszedzie musze stosowac podkreslnik, moje pytanie czy daloby sie jakos zmodyfikowac ten skrypt zeby te podkreslniki znikaly w momencie tworzenia miniatur i zdjecia glownego? Patrzylem po innych stronach i zdjecia po zapisaniu na dysk maja podkreslniki a na stronie ich nie maja, mozna oczywiscie zrobic to recznie, ale co jesli masz kilka tysiecy zdjec?
Oto skrypt:
<?php require('config.php'); $cat = $_GET['id']; function strip_ext($name) { if($ext !== false) { } return $name; } $m = $MC['main_category']; } $mcat = $m; $path = "imgs/"; ; echo " Batch Image Adding System This script will now add all images in the imgs/ directory into the DB "; echo "Starting..... "; echo "Connecting to $path "; echo "Connecting to MYSQL DB "; { $title = $fname; $cat = $_GET['id']; $mcat = $_GET['mid']; "; } else { //Thumb System if($file!="." && $file!=".." && $file!="upload" && $file!="Thumbs.db") { $image_name = "./imgs/".$file; $img_name = $file; $new_image_name = "./thumb/".$file; $new_width = '100'; $new_height = '100'; $image_p = imagecreatetruecolor('100','100'); if($ftype == 'gif') { $image = imagecreatefromgif($image_name); imagecopyresampled($image_p,$image,0,0,0,0,$new_width,$new_height,$width,$height); imagegif($image_p,$new_image_name); } elseif($ftype == 'jpg' OR $ftype == 'jpeg') { $image = imagecreatefromjpeg($image_name); imagecopyresampled($image_p,$image,0,0,0,0,$new_width,$new_height,$width,$height); imagejpeg($image_p,$new_image_name,100); } elseif($ftype == 'png') { $image = imagecreatefrompng($image_name); imagecopyresampled($image_p,$image,0,0,0,0,$new_width,$new_height,$width,$height); imagepng($image_p,$new_image_name,100); } } if($file!="." && $file!=".." && $file!="upload" && $file!="Thumbs.db") { mysql_query("INSERT INTO pics (`id`, `title`, `thumb`, `img`, `main_category`, `category`) VALUES ('', '$title', '$file', '$file', '$m', '$cat')"); echo "Added $file..... into $m "; } } } } echo "Please ignore any errors that have 'already exist', it means its a duplicate entry. "; ?>