Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Problem z warunkami, pętlą ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adrins
Mam dziwny problem ponieważ go nie rozumiem, a wszystkie znaki wskazują że powinno działać :)

chce aby tworzone zakładki były zaznaczone po kliknięciu na nie jednak napotykam na pewien problem... Zakładki są tworzone automatycznie na podstawie 2 rekordów z bazy id=1 i id=3 gdy klikam na utworzoną zakładke nr 2 zaznacza mi się tylko ona i prawidłowo ;] jednak gdy zaznaczam zakładke numer jeden zaznaczają mi się dwie i kod zaznaczenia dodaje mi się również do pierwszej a nie powinien.

1. $zapytanie = "SELECT id,nazwa FROM fenek_dzialy WHERE dzial='psy'";
  2. $wynik = mysql_query($zapytanie);
  3. IF ( !$wynik ) echo '<div id="newsy">Nie udało się wykonać zapytania do bazy danych :(</div>';
  4.  
  5. while ($row = mysql_fetch_array($wynik, MYSQL_ASSOC))
  6. {
  7. $id = $row['id'];
  8. $nazwa = $row['nazwa'];
  9. $nazwa = stripslashes($nazwa);
  10.  
  11. IF ($id == $_GET['dzial']) { $zaznacz = 'id="current"'; } else {}
  12. echo '<li '.$zaznacz.'><a href="?kat=psy&dzial='.$id.'" title="New">'.$nazwa.'</a></li>';
  13. }

W czym problem ?
t4510r
Nie testowałem, ale jak na moje oko to powinieś dodać coś do else w linii 11
  1. IF ($id == $_GET['dzial']) { $zaznacz = 'id="current"'; } else { $zaznacz = ''; }
adrins
Dzieki o to chodziło.

Teraz to wydaje się takie oczywiste że zawartość tej zmiennej nie znika... takie głupie błędy a potrafisz wpatrywać się w ten kod i nic nie widzisz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.