Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Wykrywanie AdBlocka - Nie, nie pytam jak to zrobić!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smietek
Wiem, że na stronie http://bramka-sms.com.pl/ jest skrypt, który wykrywa AdBlocka i wywala komunikat gdy jest on włączony.
Aby to sprawdzić na mojej stronie, napisałem prosty skrypt, który wykrywa pozycję skryptu podanego przez reklamodawcę.
Dla porównania ich:
Kod
function adcheck() { //alert(navigator.userAgent); if ((navigator.userAgent.indexOf('Gecko') != -1) && (navigator.userAgent.indexOf('Chrome')==-1)) { [url=""]  [/url]var i = (document.body.innerHTML).indexOf('id="google_ads_frame1"');  i === -1 ? document.body.innerHTML += 'tutaj ta informacja' : false; } }

i mój skrypt:
Kod
function adcheck(){
         if ((navigator.userAgent.indexOf('Gecko') != -1) && (navigator.userAgent.indexOf('Chrome')==-1)) {
             var cpmprof = document.body.innerHTML.indexOf('cpmprofit_ads_1');
             alert(cpmprof);
         }
         }

Moja funkcja jaki i autorów tej strony jest wykonywana przez <body onLoad...>
I teraz nie wiem, w czym tkwi problem, że u mnie nie wykrywa (ustawiłem tylko tak, aby pokazało mi pozycję, która powinna chyba być równa -1) a u nich tak. Sprawdziłem FireBugiem i nie wywala żadnego błędu JS.
erix
Podejrzewam, że kod tej reklamówki jest dołączany dynamicznie, przez JS.

I lepiej daruj sobie to sprawdzanie, UserJS to kilka minut...
smietek
Tak, jest dołączony dynamicznie, zarówno u mnie jak i u autora tej drugiej strony.
Hmm... UserJS?
seth-kk
nie sprawdzalem czy juz jest w obiegu ale...
http://adblockplus.org/blog/an-approach-to-fair-ad-blocking
smietek
Seth:
Już gdzieś znalazłem to, ale nic z tego, nie pokazuje się żaden pasek...
erix
Cytat
Tak, jest dołączony dynamicznie, zarówno u mnie jak i u autora tej drugiej strony.

To wtedy w ten sposób nie sprawdzisz.

Cytat
Hmm... UserJS?

Tak, napisać skrypt blokujący Twojego sprawdzacza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.