Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wyswietlanie zawartosci strony html przy pomocy curl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
KrZych0o
Chcę aby po wejściu na daną stronę, cały jej kod został przypisany do zmiennej np. $strona a następnie chcę aby został wyświetlony.

Później chce aby skrypt skopiował pewien kod który jest po pewnej frazie.

Proszę o pomoc jak to zrobić, bo się męczę a nie wiem co jest grane
erix
Pokaż, jak się męczysz.
KrZych0o
zrobiłem coś takiego

1. $curl = curl_init();
  2. curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://xxxx");
  3. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  4. $strona = curl_exec($curl);
  5. curl_close($curl);
  6. echo $strona;
erix
No to masz stronę, a gdzie Twoje podejścia do realizacji dalszych punktów algorytmu?
KrZych0o
pomożesz mi czy będziesz sobie nabijał posty przez głupie wypowiedzi

gdybym wiedział jak to napisać to bym tu nie prosił o pomoc
erix
Nabijać posty? Ja już od dawna nawet nie patrzę na licznik, bo co mi za różnica jeden więcej, czy mniej?

Cytat
gdybym wiedział jak to napisać to bym tu nie prosił o pomoc

O pomoc, czy gotowca? Gotowce, to nie ten dział, a jeśli chcesz komuś zlecić wykonanie tego, to na Giełdę ofert.

Wykaż inicjatywę, a my Cię nakierujemy, a nie odwalimy czarną robotę.
KrZych0o
człowieku właśnie o to proszę, żebyście napisali o czym mam poczytać albo jak to rozwiązać czy za pomocą curla czy czegoś innego
erix
No ok, ale co jest nie tak?
KrZych0o
no chce aby zamiast pokazywania przez skrypt całej strony by pokazał mi źródło strony dokładnie html
Fifi209
Cytat(KrZych0o @ 12.08.2009, 16:23:41 ) *
no chce aby zamiast pokazywania przez skrypt całej strony by pokazał mi źródło strony dokładnie html

Użyj sobie zamiast curl'a file_get_contents i będziesz miał całego htmla w zmiennej.
KrZych0o
tylko jak chce zobaczyć ten kod i użyje echo $strona; to mi pokazuje całą stronę zamiast kodu
Fifi209
Cytat(KrZych0o @ 12.08.2009, 17:46:11 ) *
tylko jak chce zobaczyć ten kod i użyje echo $strona; to mi pokazuje całą stronę zamiast kodu

To może tak użyj: htmlspecialchars ?
MWL
KrZych0o trochę zabawny jesteś, ale ok. To oczywiste przecież że pobierasz czysty kod. Możesz równie dobrze wysłąć nagłówek w postaci Content-type:text/plain. Będizesz miał tak jakbyś w przeglądarce odpalił plik txt. Jeśli nie chcesz tego zrób to co napisał Ci fifi
KrZych0o
właśnie o to mi chodziło wielkie dzięki exclamation.gif

MWL -->o co ci chodzi z tym Content-type:text/plain questionmark.gif
Pawel_W
chodzi mu o nagłówek, tak ciężko wygooglować?
KrZych0o
wiem o co mu chodzi tylko po co to mam wysyłać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.