Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Probelm funkcja get_header()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zielu001
Witam

Mam taki problem z kodem PHP. Otóż gdy chcę otworzyć styl PHP w AppServ wyskakuje mi taki błąd:

Cytat
Fatal error: Call to undefined function get_header() in C:\AppServ\www\index.php on line 1

Linijka:

1. <?php get_header(); ?>

Mógł by mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego błędu?? Kolega mówi że brakuje bibliotek ale ja nie wiem z skąd je wsiąść. sadsmiley02.gif sadsmiley02.gif
Zyx
A napisałeś sobie chociaż tę funkcję? A dołączyłeś ją? Jaki jest Twój poziom znajomości PHP?
zielu001
Poziom umiejętności php: Średni

( Szablon został kupiony dopiero mam zamiar go edytować )
TrevorGryffits
Może get_headers?
zielu001
Ok, już sobie poradziłem Temat Lock proszę smile.gif
-Łukasz-
Mam identyczny problem, tyle, ze sobie z nim nie poradze sam. Znajomość PHP jest u mnie mała, ale jak pokierowałby mnie ktoś to dam rade to zrobić wink.gif
viking
Podana funkcja nie istnieje. To znaczy że albo źle nazywasz funkcję wbudowaną (literowka), albo nie dołączasz jej nigdzie w kodzie.
-Łukasz-
a gdzie w kodzie powinna się znajdować?
viking
Pomyśl. Definicja powinna być przed wywołaniem.
abort
To ja mam jakiegoś dziwnago pehapa - bo poniższy kod u mnie działa smile.gif
  1. <?php
  2. echo mojafunkcja (3);
  3.  
  4. function mojafunkcja ($par) {
  5. return $par*sqrt ($par);
  6. }
  7. ?>

Rzut oka do dokumentacji: http://www.php.net/manual/en/functions.user-defined.php każe mi zrewidować swoje słowa - ja mam normalnego pehapa smile.gif
Zapewne Ty masz dziwnego albo uzywasz w nietypowych konstrukcjach (typu warunkowa definicja funkcji - np. wewnątrz "if")
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.