Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]scriptaculos w echo
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cheschire_kotek
Witam,

proszę o informację, jak poprawnie zapisać kod efektu scriptaculosa pomiędzy echo?
  1. echo"<p><a style='font-size: 12px; color:white' href='?id=pic1b' onclick='new Effect.Move('tg1',{x:60});'>-&gt;</a></p>";

Z góry dziękuję,
Tomek
skowron-line
  1. echo'<p><a style="font-size: 12px; color:white" href="?id=pic1b" onclick="new Effect.Move(\'tg1\',\'{x:60}\');">-&gt;</a></p>';
cheschire_kotek
Dzięki, nie krzyczy o błędzie.

Choć jeszcze nie działa sad.gif to liczę, że to stan przejściowy smile.gif

Niestety problem mam wciąż, teraz z zapisem w echo
  1. echo'<a href="java script:void(0);" onclick="java script:timedRedirect(redirectTo='/?id=pic1b'/,timeoutPeriod='/1000/'),new Effect.Move('/ziuu'/, {duration:1, x:40});">-&gt;</a>';

krzyczy Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/puhatek/public_html/index_.php on line 72.
Proszę o pomoc jak ująć znak ? w echo.
skowron-line
  1. echo'<a href="java script:void(0);" onclick="java script:timedRedirect(redirectTo=\'?id=pic1b\',timeoutPeriod=\'1000\'),new Effect.Move(\'ziuu\', {duration:1, x:40});">-></a>';

Widziałeś dokładnie to co ci napisałem questionmark.gif \' tak a nie '/ przed znakiem a nie po
Twój edytor nie ma kolorowania składni nie widziałeś że coś jest nie tak questionmark.gif? jeżeli to string w php -ie to u mnie wszystko w echo ma być zielone.
cheschire_kotek
smile.gif dzięki za cierpliwość.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.