Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wczytywanie strony z klas ...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamillo121
Otóż chciałem zapytać czy np .. jak bym sobie zrobił klasę do tworzenia górnej części strony (np logo, i jakis maly formularz ) klasę do np prawej kolumnu , osobno dla lewej i środkowej i stopki i potem wywoływać je w index to czy to mocno spowolni skrypt ?
potreb
Pytanie - czy PHP się do tego nadaje??
Klasy do lewej i prawej logo, zrób, tylko w jakim celu robić klasę? Do czego taka klasa miałaby służyć?
cojack
potreb czemu Ty z taką arogancją podchodzisz do ludzi co? Człek się nie zna, chce się nauczyć, nie ma hajsu na booksy, to się mu poda z milion linków do google to się chłop nauczy.

kamil, klasy nie są od tego by zawierać kod html, od tego są pliki szablonów. Klasa może wczytywać ten plik szablonu i pozmieniać w nim treść, a później go wyświetlić, czyli zwrócić przez jakąś funkcję wyświetlającą treść.

Mógłbyś sobie napisać klasę odpowiedzialną za wstawienie loga czy coś tam, ale to już zostało zrobione, poczytaj sobie o smartach, popatrz na przykłady, mam nadzieje że Ci wyjaśni, jak nie to pytaj.
kamillo121
Ale ja używam szablonów , tylko chodziło mi czy jak bym wczytywał stronę z takich jakby elementów (czyli klas) to czy by mi mocno spowolniło działanie skryptu .....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.