chciałem zrobić sobie skrypt do którego będę wstawiał np. filmy, które posiadam.
Stworzyłem bazę danych:
<? require 'conn.php'; $sql0="create database if not exists movies"; $sql1="create table if not exists movie_list ( id int(11) NOT NULL auto_increment, movies_title varchar(50) NOT NULL, PRIMARY KEY (id))"; ?>
Tutaj mam połączenie z bazą:
<? ?>
Tutaj mam wstawianie rekordów, itp.
<?php require('conn.php'); $mt=NULL; //Sprawdzenie filmu $mt=FALSE; $message .= '<p>Wpisz tytul filmu</p>'; } else { $mt=$_POST['movies_title']; } if ($mt) { require_once('C:\usr\krasnal\www\roballo\movie\conn.php'); //utworzenie zapytania $query="INSERT INTO movie_list (movies_title) VALUES ('$mt')"; if ($result) { } else { //jesli zapytanie nie zostalo wykonane } } else { $mt .= '<p>Sprobuj ponownie pozniej</p>'; } //koniec wyrazenia warunkowego submit } if ($film) { } //Wyswietlanie listy z filmami } //endif; ?> <body> <input type="submit" name="submit" value="Wyslij dane" /> </form> </body>
Wszystko jest pięknie. Wstawiane są do bazy rekordy wyskakuje napis "Film został dodany!". Ale niestety nie pojawia mi się lista filmów. Wyskakuje mi takie coś:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result...
No i za bardzo nie wiem co jest nie tak w tej składni.
P.S. Wiem, wiem, znam opcję szukaj, itp. ale jakoś samemu nie moge do tego dość co jest nie tak.
Pozdrawiam
R