Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] [phpBB] Jak zrobić by ukrywalo tresc dla gości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
korey
Witam..

Szukałem troche na Forum i niestety nie znalazłem sad.gif

Chciałbym dodać do siebie na forum taki bajer by dla gości pewna treść z posta była nie widoczna.
Tzn chciałbym by to działało tak:

Jestem gościem na forum u chcesz cos pobrać, ale w poście widzę np: opis programu i obrazki a w miejscu gdzie znajdują sie linki jest okienko w którym było by napisane np: "Aby móc zobaczyć pełną zawartość posta musisz być zalogowany/a"

Na przykładzie podam:

www.forum.wiaderko.com/plikowe/152425-cryptic-disk.html
Robert007
to robisz w PHP tak:

1.  
  2. $text = null;
  3. if(zalogowany === true)
  4. {
  5. $text = "jesteś zalogowany to widzisz to";
  6. }
  7. else
  8. {
  9. $text = "nie jesteś zalogowany i nie widzisz pliku"
  10. }
  11.  
  12. echo $text;
  13.  
korey
No oki. ale możesz mnie jakoś naprowadzić w którym pliku? biggrin.gif
Bo już raz coś zmieniałem i cale Forum popsułem.. sad.gif

Wersja mojego phpBB 3.0.4
Robert007
nie wiem jak się nazywają pliki zabardzo ale raczej viewtopic.php w głównym katalogu forum tongue.gif
korey
Zaraz poszukam.. a nie dało by rady np:
Dodać nowego przycisku który dzałałby tak jak pokazalem na obrazku?

pomiędzy przyciskiem CODE a LIST dodalbym KOD i wtedy to co znajdywało by sie pomiędzy tymi znacznikami bylo by tak ukryte. Da sie coś takiego wgl zrobic..?
Synapsa
No pewnie że by dało, nie wiem jak bbcode tam w phpbb działa ale to można zrobić własnie w viewtopic.php i tam dodać jakieś wyrażenie regularne żeby wyciągnać to co jest pomiędzy [hide] i wtedy sprawdzić czy ktoś jest gościem czy nie. Po prostu musisz zapoznać się z budową phpbb i wtedy kombinować.Przed tym jednak sprawdź czy nie ma już jakiejś gotowej modyfikiacji do phpbb.
korey
Wsumie bylo ich pełno ale nie znalazlem takiej ktora by mi pasowala sad.gif
Synapsa
No to możesz też poszukać najbliżesz Twoim wymaganiom i ją zmodyfikować, no lub pisać od podstaw wzroując się na innych.
korey
nie wiem.. nie mogę nic znaleźć.. sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.