Witam serdecznie mam takie pytanko, otóż natrafiłem na poważny problem mam bazę danych w której jest relacja wiele do wielu to jest zrobione na zasadzie połączenia 2 tabel w innej jednej, i teraz tak w jednej tabeli jest około 3000rekordów w drugie około 4000rekordów problem próbowałem rozwiazać w excelu ale on nie podołał ma jedyne 64 tysiące komórek a ja potrzebuje znacznie więcej coś koło 4 milionów

ale tak postaram się to dobrze wyjaśnić chodzi o to żebym na stronie w polach imput podał np ilość produktów a w 2 pozostałych zakres seri od do. Tabela składa się z 2 kolumn z wierszy nie wiadomo ciężko powiedzieć. Teraz najważniejsze jak powiedzieć o co mi chodzi:D to tak wyobraźmy sobie że zakres od jest równy 1, zakres do jest równy np 4000, liczba produktów jest równa np 30 i teraz tak w 1 kolumnie będzie 1 przez 4000 wierszy w 4001 wierszu 1 zmieni się na 2 itp itd aż do 30 bo taki był zakres chce to zrobić żeby mi się generowało w php automatycznie nawet wynik nie musi być widoczny na stronie chcę tylko by po nie wiem przekroczeniu 30 czyli liczby produktów program przestał działać i zapisał mi wyniki do pliku np xxx.csv kolumny mają być rozdzielone średnikami. Ok zarzucę kodem bo narazie jestem na starcie nie wiem jak mam do takiego czegoś ułożyć pętlę czy to co napisałem w ogóle da się wykonać itp.
<body>
<form action="tabela.php" method="get">
<p>Zakres od<input type="text" id="ZakresOd" name="ZakresOd" size="15" /></p>
<p>Zakres do<input type="text" id="ZakresDo" name="ZakresDo" size="15" /></p>
<p>Liczba produktow<input type="text" id="LiczbaProduktow" name="LiczbaProduktow" size="15" /></p>
<input type="submit" name="subGeneruj" value="Generuj"/></p>
<p>Nazwa pliku do zapisania: <input id="txtNazwaPliku" name="txtNazwaPliku" value="Tabelka.csv" /></p>
</form>
</body>
<?
$ZakresOd = $_GET['ZakresOd'];
$ZakresDo = $_GET['ZakresDo'];
$LiczbaProduktow = $_GET['LiczbaProduktow'];
$LiczbaKolumn = 2;
for ($P1 = 1; $P1 <= $LiczbaWierszy; $P1++) {
}
?>