Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana] Przykład z dokumentacji
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Max Damage
Cześć, postanowiłem nauczyć się Kohany, i już na wstępie mam problem. Nie dział mi do końca tak jak trzeba przykład z dokumentacji: http://docs.kohanaphp.com/general/views?s[]=title , w nagłówku: Views within views.
Kontroler wygląda tak:
  1. class Index_Controller extends Template_Controller {
  2. public function __construct(){
  3. parent::__construct();
  4. }
  5. public function index(){
  6. $view = new View('template');
  7.  
  8. $view->header = new View('header');
  9. $view->content = new View('content');
  10. $view->footer = new View('footer');
  11.  
  12. $view->header->title = 'Title of page'; // string for variable $title in view header.php
  13. $view->content->heading = 'Heading of your page'; // string for variable $heading in view content.php
  14. $view->footer->copyright = 'Copyright'; // string for variable $copyright in view footer.php
  15.  
  16. $view->render(TRUE);
  17. }
  18. }

Reszta, jak w dokumentacji. Mimo, że wszystko na stronie się wyświetla, dodatkowo pisze błąd: Undefined variable: header dla pliku template.php

EDIT:
Wystarczyło tylko zmienić z Template_Controller na Controller, ale czym to się one różnią to już w końcu nie wiem ....
thek
Zobacz jakie zmienne ma widok template jaki chcesz zastosować i do nich się dostosuj. Może bowiem zajść sytuacja, że jest jakaś literówka. Poza tym zwróć uwagę, że header to nazwa funkcji i może następować kolizja nazw. Lepiej zmień tę nazwę na inną smile.gif
Gryf
hmm...
a w przypadku kohany Template_Controller nie jest klasą abstrakcyjną?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.