Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: .htaccess No input file specified.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Elber
Witam, mam mały problem, otóż mam stronę która wykorzystuje .htaccess ale coś nie działa bo jak na nią wchodzę to mi się wyświetla "No input file specified." Oto zawartość pliku .htaccess:

Kod
RewriteEngine on
RewriteCond $1 !^(index\.php|img|galeria|js|css|robots\.txt|test\.php)
RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [L]
#
#RewriteEngine on
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
#RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [L]

Co i gdzie muszę ustawić aby wszystko działało ?
morswin
spróbuj wywalić slashe na początku ścieżki, tj.
Kod
RewriteEngine on
RewriteCond $1 !^(index\.php|img|galeria|js|css|robots\.txt|test\.php)
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L]
#
#RewriteEngine on
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
#RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L]
Elber
Dalej to samo, to raczej coś z konfiguracją apache2 lub php5 lub fcgi bo na poprzednim serwerze wszystko dobrze działało. Tylko co mam zmienić w ustawieniach serwera ?
ARJ
spotkałem się z takim błędem gdy w php.ini open_basedir był ustawiony na inny folder niż ten w którym były pliki php.
erix
[APACHE] pobierz, plaintext
  1. RewriteCond $1

Mogę spytać, skąd to wziąłeś?

$1 jest wykorzystywany jako podstawnik w RewriteRule dla zamiennika; użyj którejś zmiennej środowiskowej udostępnianej przez serwer.
Elber
Cytat(erix @ 10.11.2009, 13:51:26 ) *
  1. RewriteCond $1

Mogę spytać, skąd to wziąłeś?

$1 jest wykorzystywany jako podstawnik w RewriteRule dla zamiennika; użyj którejś zmiennej środowiskowej udostępnianej przez serwer.

A gdzie uruchomić tą zmienną na serwerze ?
erix
Jak można uruchomić zmienną? Zaglądałeś do dokumentacji mod_rewrite? Bo sądząc po pytaniach - nie.
atsuki
jak dostajesz ten blad, oznacza to ze serwer nie moze znalesc danego pliku php. serwer www ma w sciezce plik php -> przekazuje do procesu fastcgi a on zwraca ze brak mu pliku i to jest wlasnie to co ci zwraca serwer www. wiec takie glupie pytanko.. bez htaccess wszystko dziala? snitch.gif
Elber
Tak smile.gif
parsi
Ja nie posiadam .htaccess w ftp, wczoraj moja strona pokazuje ten sam komunikat: No input file specified.
Co ciekawe czasami wszystko wraca do normy , żeby po kilku kliknięciach znowu wyskoczył ten błąd.
Co ma zrobić?
Tak to wygląda: www.demostenes.boo.pl
erix
Napisz tam do administracji. Po tym "hostingu" bym się wszystkiego spodziewał...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.