Mam problem z wysyłaniem maili z oscommerce. Wysyła tylko do niektórych kont pocztowych, ale np do WP maile nie docierają. Używałem sendmaila, ale admin serwera, (netlook.pl) napisał mi, że powinienem korzystać z funkcji mail(). Wymagany format to: mail('do@kogo','temat','treść','From: od@kogo');
Rozumiem, że muszę sobie to zmienić w kodzie źródłowym, ale jeśli chodzi o php to jestem kompletnie zielony. Znalazłem fragment kodu, który jak mi się wydaje jest odpowiedzialny za wysyłanie maili, ale nie wiem jak go zmienić. Będę wdzięczny za pomoc.
/** * Sends the mail. */ function send($to_name, $to_addr, $from_name, $from_addr, $subject = '', $headers = '') { $to = (($to_name != '') ? '"' . $to_name . '" <' . $to_addr . '>' : $to_addr); $from = (($from_name != '') ? '"' . $from_name . '" <' . $from_addr . '>' : $from_addr); } for ($i=0; $i<count($headers); $i++) { for ($j=0; $j<count($headers[$i]); $j++) { if ($headers[$i][$j] != '') { $xtra_headers[] = $headers[$i][$j]; } } } if ($headers[$i] != '') { $xtra_headers[] = $headers[$i]; } } } if (EMAIL_TRANSPORT == 'smtp') { } else { } }