Otóż mój problem przedstawia się następująco. Chciałem zastosować pewną regułkę w pliku .htaccess, by URL wyglądał nieco lepiej, ale niestety wygląda na to, że po wykonaniu tej czynności - tablica $_GET nie otrzymuje żadnej wartości (bez tej regułki wszystko działa bez problemu).
Wygląda to mniej więcej tak:
Dana osoba wchodzi na stronę: www.dana-strona.pl/panel/informacje/
if($_SESSION['logged']) // jakiś warunek na sprawdzenie czy user jest zalogowany { //jak jest zalogowany to pozostaje na tej stronie } else { //a jak nie to wywala go do logowania exit; }
Logujemy się...
1. if (user i hasło jest dobre) // logujemy sie i jest ok 2. { 3. 4. header("location: www.dana-strona.pl".$_GET['next']); //powinno przejść na stronę: www.dana-strona.pl/panel/info/ - jednak wygląda na to, że $_GET niczego nie otrzymuje, bowiem w tym momencie nie wykonuje się owa instrukcja 5. exit; 6. } 7. // tu coś się robi jak user zalogował się, ale nie przyszedł z żadnej strony 8. } 9. else { 10. // nie zalogował się poprawanie 11. }
Tak to wygląda w pliku .htaccess
Liczę na jakieś wskazówki. Wiem, że mogłem namieszać. Kombinuje już z tym dłuższy czas i nie mogę wymyślić jakiegoś sensownego rozwiązania. Mam nadzieję, że przy Waszej pomocy sobie z tym poradzę.