Proszę wszystkich o pomoc.
Chcialbym zrobic upload plikow, ktory byl by ladny graficznie z paskiem postepu. Mozna by uploadowac wiele plikow naraz. Chcialbym, zeby upload odroznial formaty plikow i przypisywal je do wyszczegolnionych kategorii. Np. jpg do zjec , avi do filmow itp. Chcialbym rowniez zeby , gdy ktos jest zalogowany- jego dane sa w sessji i bazie danych - jego dane zostaly pobranie i osadzily sie w bazie danych. W bazie danych zeby bylo zgromaczone: kto dodal , kiedy dodal, jaki plik, nr.pliku(przypisze sie to do uzytkownika(tzn, tylko uzytkownik zalogowany i ten ktory dodal ten plik bedzie mogl go usunac i widziec w swoim profilu)), stworzony zosanie nr pliku. Nie wiem czy wiecie o co chodzi, np. jak uploadujesz na rapid share to tworzy sie nr. A32D3A323, ktory jest indywidualny i unikatowy.
Chcialbym rowniez zeby po wpisaniu tego nr www.adresstrony.com/piki/NUMER zostala wczytana stronka mozliwoscia pobrania plikow.
Prosze w miare mozliwosci o pomoc jak to zrobic i od czego zaczac.

Plik zapisze sie w folderze na serwerze, anie w bazie danych- tam zostanie zapisana tylko sciezka do pliku.
Wiem ze pisalem w miare nie skladnie i mozna mnie nie zrozumiec. Prosze o luzne pomysly i idee. Z gory dziekuje za pomoc!