Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]fckeditor nie poprawne formatowanie tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piasekps
czesc wszystkim

zainstalowalem sobie na stronce FCKeditor, inslacja przeszla pomyslnie i nawet "dziala"....

niestety problem pojawia sie w formatowaniu czcionek, np. wpisując tekst i nadajcc mu rozmiar, kolor, rodzaj czcionki itp. nie mozna uzyskac tych efektow przy jego wyswietlaniu, jesli sprawdze zrodlo przed wyslaniem, to wszystko jest OK, niestety juz w trakcie zapisu do bazy, w odpowiedniej
zmiennej $_POST tekst wyglada tak: <p>caly tekst bez zadnych tagow html</p>
szukalem na forum i nie znalazlem lub przeoczylem

prosze o pomoc

pozdrawiam
p.s.
piotr94
a musi być FCK??
spróbuj za pomocom TINY MCE
piasekps
moze problemem jest fakt ze korzystam ze smarty,
jak sprawdzam przyklady dolaczone to smiga

gdy ustawie zawartosc jaka ma sie wysietlic w fckeditor
$fck->Value = "jakis tam tekst";
i ona jest jakos sofrmatowana, to pozniej jak ten tekst sprobuje sformatowac po swojemu
to po uplodzie jest dokladnie tak sformatowany jak zostal wprowadzony, czy wszystkie
moje zmiany sa jakby zerowane...

co do zmiany na inny editor, pewnie bede musial tak zrobic, bo nigdzie nie moge znalesc
zadnego rozwiazania... mam nadzieje ze tam nie bede mial zadnych problemow...

nadal bede wdzieczny za jakies wskazowki
p.s.
thek
Nie pamiętam jak to dokładnie jest w fckeditor, ale w tinymce jest przykładowo lista dozwolonych atrybutów i tagów. Wszystkie poza nimi są "wycinane". Możliwe więc, że w fck też masz ten błąd w konfiguracji i korzystasz z takich tagów, które są usuwane. Właśnie zerknąłem w google i są o tym tematy.... Wpisz: fckeditor allowed tags i poczytaj winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.