Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]BOT PHP DO GRY PRZEGLĄDARKOWEJ
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Vernito
Witam , więc jestem nowy i kompletnie nie znam się na PHP .

Więc pytanie do was jak by ktoś mógł mi krok po kroku wytłumaczyć jak zrobić BOT'a do Gry przeglądarkowej typu Prisonwars był bym wdzięczny bo nie mam o tym zielonego pojęcia chodzi o to by zrobić takiego bota by sam chodził na siłkę przy wyłączonym kompie jak potem go wrzucę na crona itp,powtarzam nie znam się kompletnie na PHP gdy by ktoś mnie oświecił był bym wdzięczny jak zrobić takiego bota .
potreb
Oświecenie: link
Vernito
Potreb czytałem już coś takiego , lecz nic z tego nie kapuję o co chodzi z tymi zawartościami bo opisują to dla zielonych tak choćby wiadomo o co chodziło z tą zawartością i tak dalej chce po kolei wiedzieć jakie komendy wpisać co skopiować z kodu źródłowego strony Pirsonwars itp , a ty mi wyjeżdżasz z taką stroną takich stron to ja mnóstwo czytałem tylko nie wiem czy mam zacząć od tablicy itp w ogóle nie rozumiem języka tych profesorków co do mnie mówią pieprzą coś o pętlach zawartości , klasach a ja nawet nie wiem o co kaman przykładowy tekst ; tu musisz zmienić zawartość czegoś tam no sorry i potem nie czaje o co kaman z tą zawatością itp .

PO PROSTU NIE ZNAM JĘZYKA TYCH PROFESORKÓW DLA ZAAWANSOWANYCH TO MOŻE WIADOMO O CO CHODZI Z TĄ ZAWARTOŚCIĄ,PENTLAMI I TAK DALEJ ALE JA NIE WIEM WIĘC SORRY, PROSZĘ O LEPSZE OŚWIECENIE z góry dziękuje ! .

Po Prostu ja czytam ten kod co oni tam piszą niby coś wyjaśniają a tak na prawdę gówno z tego rozumiem mówią to w języku nie wiem jak to nazwać idiotycznym
b4x
Śledzisz każdy ruch jaki wykonuję przeglądarka przy zamierzanym ruchu - i kopiujesz go do PHP.

Powiedzmy logujesz się (polecam Dane Tamper [plugin do FF]) - i patrzysz co wysyła na jaki adres, i wszystko przepisujesz do PHP - logowanie, później nie wiem co tam dokładnie jest ale powiedzmy że chcesz coś tam wysłać - to robisz to z poziomu przeglądarki i patrzysz co gdzie wysyła jaką metodą itd. i przepisujesz.

Chyba łatwiej nie da się tego wytłumaczyć tongue.gif

M.in. potrzebujesz:

preg_match, curl - tego najczęściej używać będziesz.
Vernito
Cytat(b4x @ 15.11.2009, 22:30:29 ) *
Śledzisz każdy ruch jaki wykonuję przeglądarka przy zamierzanym ruchu - i kopiujesz go do PHP.

Powiedzmy logujesz się (polecam Dane Tamper [plugin do FF]) - i patrzysz co wysyła na jaki adres, i wszystko przepisujesz do PHP - logowanie, później nie wiem co tam dokładnie jest ale powiedzmy że chcesz coś tam wysłać - to robisz to z poziomu przeglądarki i patrzysz co gdzie wysyła jaką metodą itd. i przepisujesz.

Chyba łatwiej nie da się tego wytłumaczyć tongue.gif

M.in. potrzebujesz:

preg_match, curl - tego najczęściej używać będziesz.

No i kolejny profesorek ja nawet nie wiem o czym on gada parę cytatów :

[plugin do FF] , ale powiedzmy że chcesz coś tam wysłać - to robisz to z poziomu przeglądarki

PS . CHŁOPIE JA NIE CHCE NICZEGO NIGDZIE WYSYŁAĆ, PROSIŁEM BY BYŁO KROK PO KROKU A TY MNIE ZASYPUJESZ JAKIMIŚ SKRÓTAMI FF NO SORRY KUR...
erix
Cytat
Zabrania się wykorzystywania funkcjonalności Serwisu do: zwiększania wszelkich wartości w Grze w sposób niezgodny z niniejszym Regulaminem, w szczególności poprzez tworzenie fikcyjnych kont;
spamowania, przy czym przez spam rozumie się niechciane wiadomości elektroniczne, w których:
treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy,
odbiorca nie wyraził zgody na otrzymanie tego typu wiadomości,
treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy;
floodowania, czyli wielokrotnego wysyłania wiadomości w bardzo krótkich odstępach czasu; dotyczy ono wszystkich form komunikacji tekstowej i przejawia się w wielokrotnych powtórzeniach znaków interpunkcyjnych, liter, cyfr, emotikon itp.;
tworzenia i rozsyłania linków dla korzyści materialnej rozsyłającego;
tworzenia i rozsyłania linków, mających na celu wyłudzenie hasła dostępu do konta innego Użytkownika lub inne działanie na niekorzyść klikającego w link;
wykorzystywania skryptów i programów do zwiększania wartości w Grze;
używania botów, czyli skryptów lub automatów naśladujących zachowanie człowieka (w tym przypadku Użytkownika), generując tym samym wysoki ruch.

Koniec tematu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.