Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript][HTML] Mały problem ze stroną.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
no-scared
Witam forumowiczów. Mam mały problem ze swoją experymentalną stroną.

1. Jak się wejdzie na gaduj.pl to na dole widać stronnicowanie. Nie wiem za bardzo jak zrobić żeby cyferki były jakby pośrodku w pionie z guzikami. Dodam że CSS vertical-align nie działa.

Na tej samej stronie jak się wejdzie w jakiś temat np. gaduj.pl/index.php5?d=o&show_answers=63 i kliknie w któryś post (nazwę tego postu) to pojawia się formularz. Chciałem żeby pojawiał się on na środku, ale np. w 14 poście widać, że formularz się przesuwa w prawo, ponieważ każdy element li listy ma swój margin od lewej i widocznie jest już po prostu za duży. Co mogę zrobić, żeby formularz pokazywał się na środku?

Proszę o pomoc.
piotrooo89
stary ten Twój kod to jakaś masochistyczna porażka... poklikałem se na następna poprzednia i patrz jaki fajny mam adres: http://gaduj.pl/index.php5?sub_page=2&...mp;sub_page=1... porażka. polecam artykuł związany z centrowaniem: http://perfectionorvanity.com/2006/04/19/w...trowaniu-w-css/
no-scared
To, że kod jest nieuporządkowany to wiem. Znacznie go uporządkuję pod koniec, narazie borykam się z takimi problemami. Przeczytałem ten artykuł, próbowałem wszystkiego co tam napisane, w tym:

1. #pagerDiv {
  2. position: relative;
  3. clear: both;
  4. float: none;
  5. }
  6.  
  7. #pagerDiv2 {
  8. margin-top: 70px;
  9. width: 100%;
  10. clear: both;
  11. float: none;
  12. text-align: center;
  13. }
  14.  
  15.  
  16. #pagerDiv, #pagerDiv2 (w pagerDiv2 jest wsadzone pagerDiv) {
  17. display: table; (w tym tez table-cell)
  18. vertical-align: middle;
  19. }

... potem ustawiać odpowiedni line-height, ale te diabelne litery dalej są niżej od tych przycisków. Jak mogę je ustawić na śroek?

Ze stronnicowaniem jakoś sobie poradziłem. Ale nie mam pomysłu na ten formularz. Może ktoś ma jakiś pomysł?
piotr94
zacznij od zabezpieczenia antyspamowego!!
bo takto sobie z botami nie dasz rady ;-)

i popatrz na to:
http://www.gaduj.pl/index.php5/?d=o&new_question=1
takie coś się nie powinno dziać ze stroną haha.gif
no-scared
Ale ja dobrze wiem, o tych okolicznościach smile.gif. Zajmę się nimi, ale na razie dorabiam inne rzeczy. Jak pewnie zauważyłeś kod jest nieuporządkowany, a grafika... nie ma jej. Ale to się zmieni podobnie z innymi rzeczami. Na razie chciałbym wiedzieć jak sobie poradzić z tym formularzem, żeby się pojawiał na środku.

ma ktoś jakieś pomysły?
piotrooo89
jak chcesz coś na stronie pozycjonować skoro nie masz grafiki?! przecież dodasz kilka elementów w grafice i już nie dojedziesz ładu... bezsen... pierw zaplanuj strone jak powinna wyglądać popraw błędy a dopiero później pozycjonuj.
no-scared
A zakładając, że grafika będzie taka, jak jest teraz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.