Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pusta strona
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lion_87
Zrobiłem pewien skrypt który wskazane strony przeszukuje pod kątem linków.
Problem jest w działaniu.
Czasem zdarza się że skrypt przy jakieś stronie(nie zależy to od strony) po prostu nie wykonuje się "białą pusta strona" i zatrzymuje sie a czasami wykonuje się wszystko bez błędów.
Jak odświeżę to skrypt dalej leci od momentu przerwania/zatrzymania.
Wolałbym żebym nie musiał ingerować/odświeżać.

Jak mógłbym pozbyć się tego błędu?
piotrooo89
może masz za długi czas wykonywania skryptu ?
Lion_87
Ok póki co zawiesza sie mniej.... ale nie wiem czy przez to bo skrypt po sprawdzeniu jednego elementy przeładowuje stronę i sprawdza kolejny a jak sie zawiesza to "odrazu" - bez długiego czasu wczytywania.

Pytanie z innej serii:
Wywołuje funkcje ajaxa poprzez link np
  1. <a href="java script:shs('1')">Dodaj</a>

Po kliknięciu pojawi sie na stronie poniżej "1".
Czy jest możliwość ustawienia tego skryptu ajaxa by sam następnym razem sie wykonał/odświeżył i pokazał np "2"?
darko
Cytat
Czy jest możliwość ustawienia tego skryptu ajaxa by sam następnym razem sie wykonał/odświeżył i pokazał np "2"?

Tak:

1. <body onload="java script:shs(2);">

smile.gif
Lion_87
Cytat
Tak:

[XML]

1.<body onload="java script:shs(2);">

[XML]

wiem wiem ale co dalej? to miało by by tak dalej....3....4...5...

P.S. <- z tymi liczbami to tylko przykład - nie chodzi o liczenie/odliczanie/zegar
piotr94
a o co chodzi??
powiedz co chcesz osiągnąć, to będzie nam łatwiej pomóc ;-)
Lion_87
Cytat
a o co chodzi??
powiedz co chcesz osiągnąć, to będzie nam łatwiej pomóc ;-)

Szukam pomysłu na to by nie przeładowywać całej strony tylko kod który po kolei sprawdza domeny.

Sam kod mam tyle że dzieła dla jednego elementu, a chciałbym abym podał do skryptu nazwę pliku a skrypt sam pobierze pierwszy element z pliku, sprawdzi go i przeładuje sie ..potem pobierze drugi itd.....

I wszystko to działa ale przeładowuje całą stronę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.