Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dziwny problem z sondą.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Blanche
Witam!
Jako,że w nauce php jestem na etapie totalnie początkowym.. postanowiłam na swojej stronie użyć gotowych już skryptów. I tutaj napotkałam pewien problem. Jakiś czas temu umieściłam na stronie system newsów, działało wszystko poza dodawaniem komentarzy i archiwum linków. Po kliknięciu na link "archiwum" spodziewałam przejścia na kolejną stronę.. a zamiast tego otrzymałam przeładowanie się strony na której się znajdowałam... rolleyes.gif Do tej pory problemu nie rozwiązałam.
Teraz ten sam problem pojawił się przy skrypcie sondy. Chodzi dokładnie o ten skrypt: http://www.webcoding.pl/?sekcja=php&id=sonda2 Po zagłosowaniu w sondzie, następuje przeładowanie strony na której się znajduję, i nic poza tym..CHMODY oczywiście ustawiłam..
Jeśli ktoś życzliwy zechciał by uświadomić mi co jest nie tak, będę wdzięczna : http://www.damiensargue.art.pl/index1pl.php

Mam nadzieje, ze temat założyłam w dobrym dziale wstydnis.gif
sadistic_son
Następuje przeładowanie strony bo nie wskazujesz dokąd ma nastąpić przekirowanie.
  1. <form action="" method="post">
W action należy wpisać adres strony do której chcesz aby przenosiło.
Zwróć uwagę na to zdanie: "Teraz czas na program który będzie dodawał nam głosy: kod progrmy należy umieścić do góry strony w pliku index.php lub jeżeli wyśweitlasz sonde w innym pliku to wklej go to tamtego pliku." I właśnie do tego pliku w którym wkleisz kod poniżej tego zdania musi odnosić sie action.
cojack
Ja p... sadistytic Ty mnie dziś też irytujesz. Trzeba wpisać bo co? Nic nie trzeba. Sprawdź plik *.txt czy są zapisywane do niego dane z sondy.
Blanche
po całodziennej walce doszłam do tego etapu, że strona z wynikami się pokazuje, ale skrypt nie widzi tego, że przed zagłosowaniem wybrałam którąś odpowiedź sadsmiley02.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.