Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie do PHPBB3 z innej strony. POMOCY!
Forum PHP.pl > Forum > PHP
paBlas16
Witam. Od jakiegoś czasu próbuje zrobić system logowania do phpBB3. Kurde niby to takie łatwe a jednak nie. Czy ma ktoś jakiś gotowy skrypt logowania? Ale chodzi mi o taki że wrzucam go na moją stronę i się loguje ale po zalogowaniu zostaje na mojej stronie a nie przechodzę na stronę forum i chodzi też oto żebym w każdej chwili do czasu wylogowania z mojej strony(czyli także z forum) mógł swobodnie przechodzić z forum do mojej strony nie logując się za każdym razem. Ludzie pomocy. Liczę na szybkie odpowiedzi i na szybkie rozwiązanie problemu. Kodu nie umieszczam bo jest to bez sensu ponieważ nic sensownego nie udało mi sie zrobić zrobiłem logowanie ale przenosiło mnie na strone forum i jak wróciłem na swoja stronę to jeszcze byłem zalogowany ale jak wszedłem potem na forum to musiałem się zalogować.
Blame
Przeglądnij sobie TEN temat. Jest tam parę skryptów i przydatne linki.
paBlas16
NA to już patrzyłem. Zapomniałem napisać że dużo czytałem na forach jak i na stronie phpbb. Ale nadal nie wiem jak to zrobic.
Blame
W taki razie jeśli oczekujesz gotowca to w takim razie nie ten dział. Postaraj się, spróbuj osiągnąć cokolwiek, pokaż kod, wtedy ci pomożemy.
paBlas16
Chyba źle mnie zrozumiałeś. Ja nie czekam na gotowca tylko na podpowiedzi. Np. Jak wygląda system logowania phpbb3 i jak go zmienic pod swoja strone ale nie gotowce. Mi chodzi o naprowadzenie i czemu nie sa przetrzymywane sesje itp.
marcinpruciak
Musisz skorzystać z funkcji $auth->login.

Najpierw definiujesz wszystko, tak jakby strona należała do forum.

1. global $phpbb_root_path, $phpEx, $user, $db, $config, $cache, $template;
  2. define('IN_PHPBB', true);
  3. define('ROOT_PATH', "/var/www/phpBB3/");
  4.  
  5. if (!defined('IN_PHPBB') || !defined('ROOT_PATH') && empty($username) && empty($password)) {
  6. exit();
  7. }

Includujesz potrzebne pliki i to wszystko i uruchamiasz funkcję z odpowiednimi parametrami.

paBlas16
Marcinpruciak - "Includujesz potrzebne pliki i to wszystko i uruchamiasz funkcję z odpowiednimi parametrami."

Ale co mam zaincludować i jakie parametry? Potem wystarczy użyć funkcji login(podac nazwe login haslo i autologon) i koniec?

Po co jest twój kod, ustawia zmienne jako globalne? co to daje? Pytam sie dla lepszego zrozumienia kodu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.