Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Title w div oraz linkach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
supler
Po najechaniu na link czy diva pojawia mi się text który jest w TITLE
Można bez kasowania "title" zrobic tak aby te teksty się nie wyświetlaly?
Title musze zostawic poniewaz skrypt jest w ajax i inaczej nie dziala jak trzeba.
Chodzi tylko o to aby nie pokazywalo sie nic po najechaniu na link czy diva..
Macie jakeis pomysły?
Jeśli nie w div to chociaż w linkach jak zrobić żeby nie było tego widać po najechaniu myszką?
Istari
A nie lepiej przerobić skrypt?

Wyświetlanie się tych chmurek jest sprawą przeglądarki i wydaje mi się, że łatwiej będzie przerobić skrypt niż zmusić każdą przeglądarkę do innego zachowania.

Pozdrawiam
darko
możesz próbować bawić się z podczepieniem pod zdarzenia, np.
  1. onmouseover="this.title='';" onmouseout="this.title='oryginalny_title_wartosc_atrybutu_title';"
supler
DARKO twoj sposob pomogl za co wielkie dzieki - musialem tylko dopisac onclick = title bo inacze3j sciagalo plik zamiast tylok wyslac co trzeba

a moze jest cos co np robi: onmouseover hide title ?
darko
Cytat

Nie wiem, dla mnie właśnie onmouseover="this.title='';" robi onmouseover hide title
zegarek84
Cytat(supler @ 29.11.2009, 16:06:44 ) *
DARKO twoj sposob pomogl za co wielkie dzieki - musialem tylko dopisac onclick = title bo inacze3j sciagalo plik zamiast tylok wyslac co trzeba

zrób prawie tak jak @DARKO proponował tyle, że nie ręcznie w kodzie html a przeleć skryptem wszystkie elementy przez DOM i tytuł zczytaj do jakiejś tablicy - do której zresztą w skrypcie ajax'a potem możesz się odwołać a nie musisz do oryginalnego elementu... ps. nie chce mi się sprawdzać czy pusty tekst "kasuje" title - możliwe, że się pokaże bardzo mały ale jednak dymek - skorzystaj z metod w js do usuwania właściwości elementu DOM'u - jak usuniesz to przez skrypt js automat to te opisy boty google i inne będą widzieć jeśli chodzi o seo - tak więc nawet title nie musisz przywracać jeśli wcześniej zczytasz je do jakiejś tablicy winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.