Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP prosze o pomoc
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nikomatlas
Mini wypozyczalnia samochodów z rejestracja uzytkownika baze mam w PHPmyAdmin. Prosze o pomoc utknąłem własnie na tym robieniu kont

moje gg 3023243 mam to zrobic do poniedziałku za puzno sie troszke obudziałem sad.gif
szmerak
Jeśli chodzi o rejestrację:

1. <?php
  2. include("connect.php");
  3.  
  4. if(!$_SESSION["zalogowany"] == 1)
  5. {
  6.  
  7.  
  8.  
  9. function ShowForm($komunikat=""){ //funkcja wyświetlająca formularz rejestracyjny
  10. echo "$komunikat<br>";
  11. echo "<form action='rejestruj.php' method=post>";
  12. echo "Login: <input type=text name=login><br>";
  13. echo "Hasło: <input type=password name=haslo><br>";
  14. echo "Email: <input type=text name=email><br>";
  15. echo "<input type=hidden value='1' name=send>";
  16. echo "<input type=submit value='Zarejestruj mnie'>";
  17. echo "</form>";
  18. }
  19. ?>

1. <?php
  2. if($_POST["send"]==1){ //sprawdzanie czy formularz został wysłany
  3.  
  4. if(!empty($_POST["login"]) && !empty($_POST["haslo"]) && !empty($_POST["email"])){ //oraz czy uzupełniono wszystkie dane
  5.  
  6. if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_login='".htmlspecialchars($_POST["login"]."'"))))ShowForm("Użytkownik o podanym loginie już istnieje!!!");
  7. else{
  8. mysql_query("insert into users values(NULL, '".htmlspecialchars($_POST["login"])."', '".htmlspecialchars($_POST["haslo"])."','".htmlspecialchars($_POST["email"])."')"); // zapisywanie rekordu do bazy
  9.  
  10. $login = $_POST["login"];
  11.  
  12. echo "Rejestracja przebiegła pomyślnie. Możesz teraz przejść do <a href='index.php'>strony głównej</a> i się zalogować.";
  13. }
  14. }
  15. else ShowForm("Nie uzupełniono wszystkich pól!!!");
  16. }
  17. else ShowForm();
  18. mysql_close(); //zamykanie połączenia z bazą
  19. ?>

I się bawisz tongue.gif dodajesz co chcesz mam nadzieje że masz pojęcie o sesjach ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.