Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]blokowanie tabulatora w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bluebird
witam, czy i w jaki sposób jest możliwość blokowania klawisza tabulatora we wszystkich przeglądarkach? Z góry dzięki za kod smile.gif
piotrooo89
w js sprawdzaj onKeyDown, jeśli jest tab to nic nie rób.
bluebird
dwa pytania: 1. czym sie różni w js onkeydown od onkeypress?
2. słabo sie znam js... czy byłbyś tak uprzejmy i wkleił koda? dam pomógła... smile.gif
piotrooo89
Cytat(bluebird @ 15.12.2009, 13:28:20 ) *
dwa pytania: 1. czym sie różni w js onkeydown od onkeypress?

keydown - jeśli jest wciśnięty ale nie puszczony.
keypress - jeśli jest wciśnięty i puszczony,

Cytat(bluebird @ 15.12.2009, 13:28:20 ) *
2. słabo sie znam js... czy byłbyś tak uprzejmy i wkleił koda? dam pomógła... smile.gif

godzina mojej pracy kosztuje 150 zł, moge Ci na PW napisać nr konta, przelejesz kase ja Ci kod dam.
darko
OT
O to piotrooo89 ładną kaskę trzepiesz winksmiley.jpg 168 godzin pracy w miesiącu * 150 złotych = 25200 złotych (302400 zł/rocznie). A tak poważnie: bluebird pokaż przynajmniej, że coś próbujesz samodzielnie zrobić, a nie stosujesz paskudny szantaż i przekupstwo w postaci, to dam pomógł... dasz czy nie dasz, to Tobie na czymś zależy, a nie nam.
bluebird
o pomógle pisałem pół żartem, pół serio - a wracając do problemu to coś takiego urodziłem ale toto nie chce działać...

1. <script LANGUAGE="JavaScript">
  2. <!--
  3. function keyInfo(evnt) {
  4. if (document.layers)
  5. Key = evnt.which;
  6. if (document.all)
  7. Key = event.keyCode;
  8. if(Key == 9 || Key == 11){
  9. void();
  10. }
  11. }
  12. document.onkeydown = keyInfo
  13. if (document.layers) document.captureEvents(Event.KeyDown)
  14. //-->
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.