Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] stała pozycja diva
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dziadzia
Witam.

Stworzyłem na stronie menu poziome.

news kategorie cos

Po najechaniu na np: news wyskakuje nam div w dół z resztą możliwości. Proste menu otwierające się w dół po prostu. Pod tym menu znajduje się div z np: newsami który po najechaniu na menu przesuwa się w lewo aby "ustąpić miejsca" dla diva z menu. Oczywiście chodzi o to aby po najechaniu na menu div poniżej nie ruszał się tylko został przykryty przez diva z menu. Ważnym faktem jest też to, że div który ma się nie przesuwać ma height: auto.
To udało mi się najbardziej trafnie wymyślić:

position: absolute oraz z-index: 0 dla diva z newsami
z-index: 1 dla wysuwającego się diva

to działa lecz div z newsami musi się rozciągać a gdy mu damy pozycje absolutną div nie rozciąga się.

Z góry dziękuję za pomoc i spędzony czas nad tym problemem smile.gif
Sky_walker
wysuwający div powinien miec position:relative albo absolute. Div z newsami powinien miec podana pozycje (czyli nie tylko position: absolute ale tez left: 0; top: 0; lub adekwatnie do twojej strony).
Dziadzia
Jeżeli daje position: absolute; cos: cos; cos: cos; to wtedy ten div nie rozciąga się na czym mi bardzo zależy. heighit: auto wtedy nie działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.