Wiktor P.
14.01.2010, 13:06:09
Witam!
Jestem początkujący i mam pewien dylemat.
Jeśli ktoś chciałby odpisać w dwóch zdaniach to będę niezmiernie wdzięczny.
Mianowicie - mam zamiar wypróbować jakiś framework.
Ktoś mi powiedział, że do większości potrzebna jest znajomość administracji swoim kontem hostingowym
(m.in. znajomość shella) i najlepiej do tego mieć serwer VPS lub dedyka.
Niestety, nie znam z shella ani jednego polecenia i nie chcę na razie inwestować w coś więcej niż serwer wirtualny.
Czy jest jakiś framework, który nie wymaga znajomości konfiguracji serwera (oczywiście produkcyjnego, nie mam na myśli localhosta)
i powinien bez trudu odpalić wyłącznie poprzez umieszczenie jego plików na ftp ?
Dziękuję
Crozin
14.01.2010, 13:27:39
Yyy... chyba w każdym PHPowym FW bez CLI da się pracować - fakt, mniej wygodnie ale da się. Od biedy zawsze można zrobić sobie jakąś webową nakładkę na polecenia wykonywane spod CLI.
phpion
14.01.2010, 14:13:18
Kohana - wrzucasz i powinno odpalić od razu. To samo się tyczy Code Igniter i (chyba) Zend Framework.
Mephistofeles
14.01.2010, 16:12:19
Przecież na serwer produkcyjny wrzuca się gotową wersję, a do tego nie potrzebna ci jest konsola.
korkie
15.01.2010, 14:57:15
Właśnie testuję Akelos na serwerze dzielonym i nie ma żadnych problemów ani utrudnień.
Przeciwnie - mnóstwo tutoriali i pomocy, bo to port Ruby on Rails.
http://www.akelos.org/
lukaszgolder
15.01.2010, 15:05:27
CakePHP też da się wrzucić bez używania konsoli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.