Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][PHP]formularz czy też ankieta wielostronna
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
neck99
Witam .. Jako, że jestem nowy na forum nie zdążyłem jeszcze przeglądnąć wszystkiego. W związku z tym nie wiem czy był poruszany ten temat.

Zaczynam z php i cichłbym zrobic ankiete/formularz który składa sie z kilu stron i tu mam pytanie. Gdyż standardowy formularz ma w sobie po kliknięciu guzika submit action=strona.php przekierowanie na strone.php gdzie GET-em lub POST-em "łapie dane". Ale co w jeśli chce by formularz miał np 3 strony i by zlapac wszytkie dane z 3 stron i załadować na końcu jednego inserta do bazy ? Za kazdym razem powielać te dane łapane z strony wcześniejszej było by chyba nie najlepszym sposobem. Proszę o pomoc.
Spawnm
Ale co ma do tego java?
Poczytaj o sesjach
neck99
Dziękuję za wskazówki. Ankieta będzie miała w sobie elementy JAVA. Możesz nieco bardziej nakreślić jak z tymi sasjami ?

Nie bardzo wiem sad.gif

Chciałbym tak ze ankieta ma ok 3-4 strony na pierwszej stronie zaznaczasz odpowiedzi i jak wszystkie sa zaznaczone pojawia sie guzik dalej klikajac go wchodzi na nowa stronę bądz też na tej samej stronie pokazuja sie kolejne pytania i tak samo jak wszystkie są wypełnione pojawia sie guzik dalej i tak aż do końca. na końcu jest guzik zakończ i to wpisywane jest do bazy danych

Bedę bardzo wdzięczny za pomoc ..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.