coś mi w kodzie działa nie tak bo wyskakują mi kolejne echa zwracane podczas implementacji... jak to zrobić by się nie pojawiały? mój ćwiczeniowec powiedział że trzeba zabezpieczyć przyciski... ale nie rozumiem jak to zrobić?
No i jeśli ktoś mógłby zobaczyć co jest źle napisane w tej silnii i by poprawił lub ewentualnie doradził co zrobić to też byłbym wdzięczny i za to

<html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" /> <title>Projekt z php</title> </head> <body BGCOLOR=#6A5ACD> <form action="plik.php" method="post"> <center><h2>Kalkulator naukowy</h2></center> <br /> <center>Podaj a:<input type"text" name="a" size=10 maxlength="10"> Podaj b:<input type"text" name="b" size=10 maxlength="10"> <br /><br /></center> <center><b>Wybierz działanie:<br /> <p><input type="radio" name="kalk" value="dodaj">dodawanie <input type="radio" name="kalk" value="odejmij">odejmowanie <input type="radio" name="kalk" value="pomnoz">mnożenie <input type="radio" name="kalk" value="podziel"> dzielenie <input type="radio" name="kalk" value="potega"> potęgowanie</p> <p><input type="radio" name="kalk" value="silnia">silnia <input type="radio" name="kalk" value="logarytm"> ln <input type="radio" name="kalk" value="ulamek">1/x </p> <p><input type="radio" name="kalk" value="sin">sin <input type="radio" name="kalk" value="cos"> cos <input type="radio" name="kalk" value="tg"> tg <input type="radio" name="kalk" value="ctg"> ctg </p></b> <center><input type="submit" value="Oblicz"><input type="reset" value="Wyczyść"></center> <? $a=$_POST['a']; $b=$_POST['b']; $dz1=$a+$b; $dz2=$a-$b; $dz3=$a*$b; if($b == 0) { } else{ $dz4=$a/$b;} $dz5=pow($a,$b); $n = $_POST['n']; $silnia = 1; for ($a=1; $i<=$n; $a++) { $silnia *= $a; } $dz6=$silnia($a); switch ( $_POST['kalk'] ) { case 'dodaj': break; case 'odejmij': break; case 'pomnoz': break; case 'podziel': break; case 'potega': break; case 'silnia': break; } ?> </body> </html>