Kuniarz
25.03.2004, 11:02:26
Witam !
Oto moja konfiguracja:
- serwer na 2003 server podpięty bezpośrednio do dsl-a
- zainstalowane usługi internetowe, smtp, pop3
- założone przykładowe konto pocztowe, wysyłanie maili z outlooka działa
- wszystko podpięte do domeny www.astec.net.pl
- działa phpnuke.
W czym problem ?
a no w tym, że w momencie zakładania nowego użytkownika, skrypt nuke informuje ładnie że wysłał maila z potwierdzeniem, natomiast fizycznie ten mail sie nie wysyła. Szperałem po plikach konfiguracyjnych nuka, ale nie znalazłem nigdzie wzmianki o parametrach konta mailowego itp.
Prosze uprzejmie o pomoc, jak ktoś ma czas i ochote to na GG : 199433
Pozdrawiam !
FastRed
25.03.2004, 12:04:49
Musisz mieć konto pocztowe, które nie wymaga uwierzytelniania.
Kuniarz
25.03.2004, 12:11:49
mam takowe...
w opcjach serwera wybrałem "szyfrowanie pliku haseł" czy jakostak . Ogolnie założyłem bezpośrednio na serwerze konto " robert@astec.net.pl " , dodając je do outlooka (również na serwerze) mogę wysłać maila gdziekolwiek i on dochodzi. tylko ten nieszczęsny Nuke nie wysyła maila, pomimo ze pisze ze wysyła...
Wydaje mi sie, ale tylko wydaje bo moge sie mylic ze musisz miec zainstalowany program obslugi kont pocztowych, sam outlok nie rozwiazuje tego problemu bo on jest klientem a nie serwerem kont.
PMadej
26.03.2004, 14:16:37
a ja mysle ze tu chodzi o konfiguracje serwera i php a konkretnie wlaczony safemode i zablokowane niektore funkcje jak np mail() fopen() i podobne ... proponuje poczytac w manualu o konfiguracji safemode
Kuniarz
26.03.2004, 16:56:30
pomogło wpisanie pełnej nazwy domeny w ustawieniach SMTP, maile sie wysyłają, ale nie do wszystkich... nie wychodzą np. na WP.
Jakby wam sie chciało, to spróbujcie założyć konto na www.nukepl.net - na niektóre konta mail przechodzi, na inne nie....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.