Mam:
potem, np. title:
<item> <title> $result['tytul']; ?></title>
W bazie mam UTF-8.
Kiedy uruchamiam ten plik PHP w przeglądarce, na serwie, kanał RSS nie wykonuje błędów, ale nic nie wyświetla. Sprawdzając źródło dowiaduję się, że wszystko gra i jest ładnie wczytywane z bazy, z tym, że np. Firefox podkreśla UTF-8'owe zapisy, na żółto, np. & quot;
Normalnie, moja strona również leci z UTF-8 i charset html mam utf-8 i jest ok. Kiedy klikam źródło, też zanki są w stylu: & quot;, ale w RSS znaki specjalne UTF-8 są brane w FF jako błędne i FF nie renderuje RSS'a. Po usunięciu tych znaków jest ok, ale albo nie mam polskich liter, albo tam gdzie miały być polskie litery nie ma żadnej.
Na PHP forum jest iso-8859-2 na stronie, w bazie i w RSS iso-8859-2. Jeśli miałbym bazę w iso-8859-2, to nie byłby problem. Ale w UTF-8 już jest.
Czy to czytnik RSS FF jest głupi czy ja?

PS. macie dosć dziwny edytor tych postow. Nic nie moglem wyedytowac, nie widac gdzie jest kursor, klikniecie w srodku tekstu nie powoduje przejscie do tego miejsca. Jak wy sobie z tym radzicie?:/
W szybkiej odpowiedzi jest ok. Gorzej z nowym postem i pełnej edycji wiadomości.