Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload grafiki 2w1
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Artu123
Jak zrobić upload grafiki , że uploaduje 1 zdjęcie i zapisuje go jako np. 1.jpg i 2.jpg . Czyli , że wgrywamy 1 zdjęcie i to zdjęcie zapisuje się w dwóch miejscach na serwerze .
wookieb
To powiedz mi co robisz jak dostaniesz zadanie napisania litery "A" na dwóch kartkach?
Artu123
Piszę A na dwóch kartkach . Ale tutaj koniecznie musi być 1 formularz i dwa razy ten sam plik uploaduje . move_uploaded_file dwa razy użyłem i za drugim razem nie działa .
wookieb
Ok a jak przeniesiesz (move) kartkę z literą A z jednego miejsca do drugiego to czy nadal będzie w tym pierwszym?
I jak teraz dostaniesz zadanei skopiowania tej kartki to będzie kopiował z miejsca pierwszego gdzie jej nie ma?
Artu123
if(move_uploaded_file(PHOTOS2.$_FILES['photo_pic_file']['name'], PHOTOS3.$_FILES['photo_pic_file']['name'])) {

to coś takiego zrobiłem i nie działa .

define("PHOTOS2" , BASEDIR.'images/galeriausera/user_'.$userdata['user_id'].'/album_'.$_GET['album_id'].'/'.time().'_');
define("PHOTOS3" , BASEDIR.'images/galeriausera/user_'.$userdata['user_id'].'/album_'.$_GET['album_id'].'/m_'.time().'_');
wookieb
Próbuję Cię zmusić do prostego logicznego myślenia a ty masz to w dupie i dajesz mi kod. Pytam się co zrobisz.
Dodatkowo od razu podpowiem http://pl2.php.net/copy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.