Witam,
może zacznę od specyfikacji tego co mam, a później napiszę co mi jest potrzebne.
Sprzęt - dwórdzeniówka z postawionym Debianem
Framework - Kohana 2.3.4
Baza - MySQL 5.x
PHP - 5.x
Aplikacja - zbieranie różnych danych w tabelach (np. daty czyszczenie filtrów, wymiany łożysk w pompach itp.)
Teraz co muszę zrobić. Do aplikacji miałem dopisać moduł zadań. Działa prosto - wpisuję datę zadania np. jutro o 16 wyczyścić filtr 265 i koniec. Problem polega jednak na tym, że nie zawsze zmiany pamiętają by wchodzić do programu. Często dane wpisują na koniec zmiany gdy już jest za późno. Chciałem się Was poradzić jak zrobić jakieś powiadamianie o zadaniach. Teraz jest po prostu strona z zadaniami na dany dzień i opcją zaznaczenia jako wykonane. Kierownik chciałby by wyskakiwało jakieś okienko z powiadomieniem i nie znikło aż wykona się zadanie. Jak to zrobić?
Ja myślałem by wykorzystać CRONE do tego, ale co w nim wpisać? Jeśli co 30 min (częściej nie trzeba) będę wykonywał polecenie firefox localhost/app/task/today to w pewnym momencie będę miał 20 firefoxów otwartych. I ten pierwszy otwarty będzie miał nieaktualne dane jeśli z późniejszych zadania się wykona. Podpowiedzcie coś, bo alternatywą dla mnie jest tylko przepisanie aplikacji do C++ (a na to nie mam ochoty).