Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP, Jak pobrać dane z innej strony WWW (brak webAPI)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomeknh
witam,

muszę pobrać dane ze strony a konkretnie ogłoszenia danej osoby z serwisu gratka.pl, po przeczytaniu dokumentacji od serwisu wspominali o webAPI, więc myślałem, że sprawa rozwiązana, jednak okazało się, że webAPI udostępniają tylko dla funkcji dodających ogłoszenia!!! no i zostałem na lodzie a dane trzeba jakoś pobrać....co proponujecie? Potrzebuje podstawowe dane od ogłoszenia tytuł, zdjęcie, opis, cena....

ostatecznie pozostaję ramka bo jeżeli ktoś ma tam konto dość wporządku wyświetlają dane - bez żadnych ich logotypów, menu itp. samo ogłoszenie...jednak chciałbym się z tym uporać inaczej.
kubek15
file_get_contents pobierasz stronę
preg_match_all filtrujesz do odpowiednich danych

jeszcze może byc curl ja nim też pobieram treść jeżeli musze się automatycznie zalogowac
emtiej
file_get_contents + preg_match no i naturalnie wyrażenia regularne i dasz sobię radę.
tomeknh
no tak samo myślałem o tym rozwiązaniu....hmm no to dobra nie pozostaje mi nic innego jak zacząć pisać winksmiley.jpg pozdrawiam

/edit

a myśleliście te funkcje połączyć z curlem, zapisywać dane do bazy i aktualizować tylko co np. 24 godziny........prosze mi powiedzieć czy wydajnie jest tak non stop pobierać te dane i analizować preg_match hmm

Jak można pobrać cały kod z pomiędzy

<td id="tdS1">

tutaj jest kod który chce pobrać

</table>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 100%;">
<tr valign="top">
<td id="tdS1">
<div class="bNav">

Kombinuję ale nie moge nic zrobić

Próbowałem takie coś : preg_match_all('#<td id="tdS1">(.*)</table><table cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 100%;"><tr valign="top"><td id="tdS1"><div class="bNav">#Us', $file, $dopasowane);

jednak nie działa
patryczakowy
musisz stosować znaki ucieczki przed znakami specjalnymi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.