Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Łączenie tablic oraz wyrażenia regularne
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomeknh
witam,

posiadam dwie tablice, które tworzą się przy pobieraniu danych z innej strony poprzez file_gen_con..........potem łącze je w jedną, i dziele po 7 części....nie wywala żadnych błędów ale widzę tylko elementy z tablicy pierwszej ($data1).....

wygląda to tak:

1. preg_match_all('#<td class="tdP2(.*)" (.*)>(.*)</td>#Us', file_get_contents_utf8('adres.php'), $data1);
  2. preg_match_all('#<td class="tdP2(.*)" (.*)>(.*)</td>#Us', file_get_contents_utf8('adres2.php'), $data2);
  3.  
  4. $data = array_merge_recursive($data1, $data2);
  5. $tab=array_chunk($data[0], $number_columns);
  6.  
  7. print_r($tab);

Co jest nie tak?

I druga sprawa, czemu jeżeli na stronie pojawia się coś takiego :

1.  
  2. <td class="tdP2G">
  3.  
  4. &nbsp;
  5.  
  6. </td>

Moje wyrażenie regularne nie zapisuje w ogóle tego do tablicy? Po prostu omija to jakby nie istniało...
emtiej
Cytat
Moje wyrażenie regularne nie zapisuje w ogóle tego do tablicy? Po prostu omija to jakby nie istniało.

Bo wyrażenie regularne nie pasuje do tego ciągu, byś musiał dodać do niego znaczek & i ; bodajże, niech się specjaliści wypowiedzą tongue.gif

Cytat
posiadam dwie tablice, które tworzą się przy pobieraniu danych z innej strony poprzez file_gen_con..........potem łącze je w jedną, i dziele po 7 części....nie wywala żadnych błędów ale widzę tylko elementy z tablicy pierwszej ($data1).....

Może w tej drugiej nic nie ma? Wyświetl za pomocą print_r() pierwszą i drugą, zobacz co zawierają i pokaż tu wynik

lolek92
spróbuj dać tak: #<td class="tdP2(.*)"(.*)>([^]+)</td>#Us
tomeknh
OK sprawa rozwiązana, wyrażenia musi wyglądać taK:

#<td class="tdP2(.*)">(.*)</td>#Us

Natomiast pozostaje drugi problem z połączeniem tych tablic...za nic nie udaje mi się to...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.