Jako iż to mój pierwszy post chciałbym się przedstawić, nazywam się Bartosz, mieszkam w Wielkopolsce.
Programowaniem PHP, MySQL, HTML zajmuje się około 3 tygodni, za to bardzo dobrze potrafię C++.
Otóż mam mam skrypt, który podwyższa mi Dochody w klubie, a także pojemność Hali.
Błąd polega na tym gdyż wcisnę "Wykonaj" to wyskakuje mi "Masz za mało kasy!", jak usunę If'a odpowiadającego za Pieniądze, skrypt wykonuje się dobrze wyskakuje "Kupiłeś (100) miejsc na hali swojego klubu! " lecz UPDATE nie wykonuje się, nie żdżera mi kasy, ani nie dodaje pojemności hali i dochodów!
Proszę o pomoc!
Tutaj Kod:
<?php include('inc/config.php'); include('inc/top.php'); if($user_data['kasa'] < 10){ //Za mało kasy } elseif($_POST['count'] > 100) { //Więcej niż 100 to echo } else { switch ($_POST['action']){ case 'rozbuduj': mysql_query("UPDATE users SET poj_hala=poj_hala+".$_POST['count'].", dochody=dochody+".$_POST['count'].", kasa=kasa - (10*".$_POST['count'].") WHERE user='".$_POST['user']."'"); break; default: break; } } } ?> <form method='post' action=''> <table cellspacing="10"> <tr> <td align="center">Rozbuduj Miejsca w Hali:</td> </tr> <tr> <td align="center">10€ za 1 msc.</td> </tr> <td align="center" colspan="3"> <select name="action"> <option value="rozbuduj">Rozbuduj o:</option> </select> <select name="count"> <option value="1">1</option> <option value="2">2</option> <option value="3">3</option> <option value="4">4</option> <option value="5">5</option> <option value="10">10</option> <option value="35">35</option> <option value="50">50</option> <option value="75">75</option> <option value="100">100</option> </select> <input type="submit" value="Wykonaj"> </td> </tr> </table> </form> <?php include('inc/down.php'); ?>