Pod http://toxygen.net/libgadu/protocol/ dostępny jest opis protokołu gg.
Udało mi się wysłać zapytanie do serwera, odebrać adres IP i port na który powinienem się zalogować.
Mam jednak problem z dalszą częścią

W punkcie "1.3 Logowanie się" jest:
#define GG_LOGIN80 0x0031 struct gg_login80 { int uin; /* numer Gadu-Gadu */ char language[2]; /* język: "pl" */ char hash_type; /* rodzaj funkcji skrótu hasła */ char hash[64]; /* skrót hasła dopełniony 0 */ int status; /* początkowy status połączenia */ int flags; /* początkowe flagi połączenia */ int features; /* opcje protokołu (0x00000367)*/ int local_ip; /* lokalny adres połączeń bezpośrednich (nieużywany) */ short local_port; /* lokalny port połączeń bezpośrednich (nieużywany) */ int external_ip; /* zewnętrzny adres (nieużywany) */ short external_port; /* zewnętrzny port (nieużywany) */ char image_size; /* maksymalny rozmiar grafiki w KB */ char unknown2; /* 0x64 */ int version_len; /* długość ciągu z wersją (0x23) */ char version[]; /* "Gadu-Gadu Client build 10.0.0.10450" (bez 0) */ int description_size; /* rozmiar opisu */
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób powinienem wysłać taki pakiet? Powinienem to wszystko spakować funkcją pack()? A jeśli tak to w jakim formacie?
Z góry dzięki za pomoc