Pytanie kieruję do osób dobrze zaznajomionych z ZF. Mam problem identyczny jaki niedawno pojawił się na forum
niestety problem ten nie został rozwiązany w konkretny sposób. Jestem w trakcie czytania książki "Zend Framework in Action"
robię wszystko tak jak jest w niej opisane ,ale:
Może najpierw definicje mojego virtualhosta:
<VirtualHost *:80> DocumentRoot C:\Xampp\htdocs\moje\Public ServerName moje.local ServerAlias www.moje.local <Directory "C:\Xampp\htdocs\moje\Public"> AllowOverride All </Directory> </VirtualHost>
Otóż po wpisaniu w adresie np.www.moje.local otrzymuję poprawny wynik czyli strona się wyświetla. Natomiast przy próbie
dostania się do konkretnej akcji lub kontrolera otrzymuję błąd 404. np.www.moje.local/index/index. Dla innych akcji jest tak samo.
Bootstrap index.php w Public:
date_default_timezone_set('Europe/London'); require_once 'Zend/Loader.php'; Zend_Loader::loadClass('Zend_Debug'); Zend_Loader::loadClass('Zend_Controller_Front'); $front = Zend_Controller_Front::getInstance(); $front->throwExceptions(true); $front->setControllerDirectory('../application/Controllers'); $front->setBaseUrl('/htdocs/moje/Public'); $front->dispatch();
Index Controller:
Zend_Loader::loadClass('Zend_View'); class IndexController extends Zend_Controller_Action{ public function indexAction(){ $this->view->assign('title','Hello World!!!'); }
.htaccess w Public:
RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule .* index.php
Widoki znajdują się w poprawnej lokalizacji tzn. moje/application/views/scripts/nazwa_akcji.phtml
Wpis w etc Windowsa również jest umieszczony.
Proszę o pomoc nie potrafię znaleźć przyczyny takiego stanu rzeczy.