gigzorr
22.02.2010, 20:08:04
widziałem( nie wiem czy to tak można nazwać ^^) na niektórych stronach , że po wejściu na strone leci muzyka(pełna nuta) , istnieje taka możwliwość zrobienia tego w php?
lub jakiś przykład?np wrzucam nute na ftp , i jakoś ciągnie dane w php , i się samo włącza po wejściu na strone?
tak wiem , że to wpływa na jakość strony tzn szybkość
próbowałem
<bgsound src="nuta/1.mp3" /> działa tylko na ie , jest jakaś inna opcja? na jednej ze stron na których leci muzyka działa na wszystkich przeglądarkach ten ?skrypt?java?
erix
22.02.2010, 20:26:08
Jest. Dla innych używa się embed/object, czy też flasha.
Ale odradzam coś takiego - niesamowicie irytuje.
Na litość... po co w ogóle chcesz robić coś tak odrażającego? Jeżeli wpadłeś na taki pomysł, to podejrzewam, że wchodząc podczas słuchania muzyki z np. Winampa nigdy nie trafiłeś na samo załączającą się reklamę na stronie, która uruchamia się zawsze z głośnością 100%. Polecam wypróbować na własnej skórze. Zawał całkiem prawdopodobny + automatyczne zamknięcie strony przez odwiedzającego -100 do lansu.
Jeżeli już koniecznie MUSISZ umieścić na stronie włączanie jakiegokolwiek dźwięku, to przynajmniej niech nie uruchamia się z automatycznie, lub daj użytkownikowi możliwość jej wyłączenia, od razu.
Ardziej
23.02.2010, 09:15:52
Dla mnie to czasem jest też irytujące, lecz jak robię stronki we Flashu to jest standard, i ni jak nie wytłumaczysz osobie (klient) że to jest -100 do lansu, jak kolega wyżej napisał
Jeżeli już tak bardzo chcesz to player we Flashu bądź, Jquery bądź samo JS
Zobacz tu:
Player MP3 - FLash & JavaScriptOczywiście możesz poszukać czegoś bardziej rozbudowanego
Ale ogółem jak nie musisz dawać muzy to nie dawaj tak na zaskoczenie
kvachu
23.02.2010, 10:50:24
Kiedyś czytałem artykuł gdzie doświadczony webmaster szukał na chama chociaż jednego pozytywa z muzy na stronie. Nie znalazł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.