Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]muzyka przy wejściu na strone?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gigzorr
widziałem( nie wiem czy to tak można nazwać ^^) na niektórych stronach , że po wejściu na strone leci muzyka(pełna nuta) , istnieje taka możwliwość zrobienia tego w php?

lub jakiś przykład?np wrzucam nute na ftp , i jakoś ciągnie dane w php , i się samo włącza po wejściu na strone?

tak wiem , że to wpływa na jakość strony tzn szybkość

próbowałem

<bgsound src="nuta/1.mp3" /> działa tylko na ie , jest jakaś inna opcja? na jednej ze stron na których leci muzyka działa na wszystkich przeglądarkach ten ?skrypt?java?
erix
Jest. Dla innych używa się embed/object, czy też flasha.

Ale odradzam coś takiego - niesamowicie irytuje.
DiH
Na litość... po co w ogóle chcesz robić coś tak odrażającego? Jeżeli wpadłeś na taki pomysł, to podejrzewam, że wchodząc podczas słuchania muzyki z np. Winampa nigdy nie trafiłeś na samo załączającą się reklamę na stronie, która uruchamia się zawsze z głośnością 100%. Polecam wypróbować na własnej skórze. Zawał całkiem prawdopodobny + automatyczne zamknięcie strony przez odwiedzającego -100 do lansu.

Jeżeli już koniecznie MUSISZ umieścić na stronie włączanie jakiegokolwiek dźwięku, to przynajmniej niech nie uruchamia się z automatycznie, lub daj użytkownikowi możliwość jej wyłączenia, od razu.
Ardziej
Dla mnie to czasem jest też irytujące, lecz jak robię stronki we Flashu to jest standard, i ni jak nie wytłumaczysz osobie (klient) że to jest -100 do lansu, jak kolega wyżej napisał party.gif
Jeżeli już tak bardzo chcesz to player we Flashu bądź, Jquery bądź samo JS
Zobacz tu: Player MP3 - FLash & JavaScript
Oczywiście możesz poszukać czegoś bardziej rozbudowanego
Ale ogółem jak nie musisz dawać muzy to nie dawaj tak na zaskoczenie
kvachu
Kiedyś czytałem artykuł gdzie doświadczony webmaster szukał na chama chociaż jednego pozytywa z muzy na stronie. Nie znalazł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.