Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zablokować opcje....
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Kuririn
Jaki jest skrypt na zablokowanie opcji zapisz jako... w menu u góry w Plik.
(Plik=>Zapisz jako... a nie w lewym przycisku myszy!)
scanner
Musisz napisać włąsną przeglądarkę WWW, która nie będzie miała tej opcji i przy wejściu na stronę sprawdzać czy użytkowniek z tejże przeglądarki korzysta. Jeśli nie, wysyłasz go w kosmos, jeśli tak, wyświetlasz stronę.
Kuririn
Mi chodzi o takie coś na wszystkie przeglądarki tongue.gif Mój kumpel coś takiego widział smile.gif :wink: smile.gif biggrin.gif laugh.gif
scanner
To zapytaj kumpla.
Kuririn
Właśnie tego skryptu szukam dla tego kumpla tongue.gif Właściciels strony tam gdzie to coś było nie dał mu tego skryptu sad.gif
zalew
mnie by przy okazji interesowal kod blokujacy dostep do zrodla z menu gornego... wiem ze to i tak do obejscia jest prostym skryptem, ale laik nie bedzie grzebal.. ma to ktos ?
evo
otworz okno w fullscreen mode winksmiley.jpg
lisu
i tak zawsze sie da odczytac strone.

Możesz umieścić kod w javasripcie:

Kod
<script src=blah.js>

a w blah.js odwolanie do twojej strony. Poza tym zastosuj zapetlone kilka razy ramki, zapetlony Javascript.
Spróbuj odczytać źródło np www.ezop.civ.pl
scanner
no i? W czym problem? Zrodlo strony jest wsadzone w zmienna JS i wystawiane do browsera. Zapisac na dysku, napisac wlasna procedurke i juz.

Pozatym ta strona juz mi sie podoba od samego startu...
Cytat
ZALECANA ROZDZIELCZOSC  1024x768 Twoja rozdzielczosc ekranu 1280x1024 Jest za mała lub zbyt wysoka aby przegladac poprawnie ta strone.Jesli to mozliwe zmien ja!
Ręce ulożyły mi się w "gest Kozakiewicza".
kurtz
Cytat
Spróbuj odczytać źródło np www.ezop.civ.pl
http://www.ezop.civ.pl/d%20e%20f%20a%20u%2...t.php?pass=ener ;)

kiwac to my a nie nas ;))
GeoS
Lisu: marna sztuczka, ale zawsze cos.

Kuririn: pokombinuj z naglowkami przesylanymi do przegladarki, a mowiacymi o waznosci dokumentu.

Przyklad mojej podpowiedzi macie na stronie podanej przez jednego z forumowiczow: http://www.tuning.pl/panel.php.

Tutaj nie zobaczycie jakie zmienne sa przesylane do skryptu logujacego (ani w adresie, ani w zrodle strony - tego w ogole normalnie nie jestescie w stanie podejrzec).
Ale zawsze jest jakies ale smile.gif Od czego sa snifferki aaevil.gif Od czego sa programy typu open source smile.gif .... Mozliwosci jest cale mnostwo.
lisu
Cytat
kiwac to my a nie nas winksmiley.jpg)

1. To był tylko przykład, podałem go, bo sam musiałem podumać nad tym.
2. To nie moja strona tongue.gif
3. Ona i tak ma dziury (nawet fajny panel admina jest biggrin.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.