michal_86
11.03.2010, 19:51:10
Witam,
mam taki problem- mam nadzieje że da się go rozwiązać

mam sporą bazę danych zapisaną w formacie mdf - i bardzo potrzebuje otworzyć ją w phpmyadminie, czyli przekonwertować na jakiś format który phpmyadmin otworzy - jak to zrobić, jakim programem??
Baardzo proszę pomoc
Pozdr!
Blame
11.03.2010, 20:06:23
O.o Nigdy nie spotkałem się z czymś takim, ale wydaje mi się że pliki *.mdf są to obrazy, które możesz zamontować na wirtualnym dysku. Jest to pewnie właśnie taki obraz. W otwarciu pomoże ci na przykład Alkohol 120%, po otwarciu płytki powinieneś zobaczyć stosowny plik z bazą

@down, No proszę jak to człowiek się cały czas czegoś dowiaduje
erix
11.03.2010, 20:11:33
~Blame, MSSQL zapisuje dane właśnie w takim formacie.

A co do pytania - nie obejdzie się bez narzędzia do migracji między MS SQL do MySQL. Wymusi to, niestety, uruchomienie obu demonów jednocześnie. O innych sposobach migracji mi nie wiadomo.
michal_86
11.03.2010, 22:35:35
erix - jaki program polecasz do tego - i oco chodzi z problemem uruchomienia obu demonów jednocześnie - jaka tu jest trudność?
pozdr!
by_ikar
8.06.2010, 08:10:43
Jestem aktualnie w podobnej sytuacji, z tym że muszę się na wczoraj dowiedzieć, jak przenieść bazę s MSSQL do MySQL, niebawem kończy się licencja i umowa na serwer, a przepłacać za licencje tylko dlatego że ktoś kto zaczynał ten projekt postawił to na asp i windowsie, to jest katastrofa.. Jeżeli ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć jak miałbym się do tego zabrać, byłbym bardzo wdzięczny. Na chwilę obecną ręce mi opadają.. Próbowałem zainstalować i zaimportować kopię bazy danych na lokalu, ale niestety, instalacja i konfiguracja LAMP jest znacznie łatwiejsza niż konfiguracja tylko bazy MSSQL..
Wiktor P.
8.06.2010, 09:28:44
Słyszałem kiedyś, jak pewna osoba robiła export z jakiejś bazy danych do plików CSV, potem odpowiedni program
zamieniał format CSV i wrzucał do MySQL.
Nie napiszę jednak jakich narzędzi do tego używano, bo nie pamiętam.