Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Cron<-- skrypty powiązane
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcus753
mam do was jeszcze jedno małe pytanie winksmiley.jpg

otóż korzystam z crona na mywebcron.com i uruchamiam tam skrypt który tak naprawdę składa się z 10 skyptów problem w tym że przejści apomiędzy stronami zrobiłem tak:
  1. echo "<script> window.location = \"porownywarka2.php\"</script>";

i z tego co widzę to tylko pierwszy skrypt jest uruchamiany ;/ jak to obejść ?

Pozdrawiam

luck
Takie przejście działa tylko w przeglądarce, nie w CLI PHP. Jeśli rzeczywiście skrypty są powiązane to możesz próbować wywoływać funkcję typu exec() czy system() i za jej pomocą uruchamiać kolejne skrypty z odpowiednimi parametrami, ale to będzie rzeźba. Może lepiej i szybciej będzie pomyśleć nad przepisaniem całości i umieszczeniem w jednym skrypcie? Ja bym chyba to właśnie zrobił na Twoim miejscu.
vokiel
Możesz użyć require lub include. Window.location to javascript, który w cron się nie uruchomi.
marcus753
problem w tym że te skrypty wszystkie uruchamiają się około 2 min. a ja mam limity na serwerze ;/ dlatego wymyśliłem przechodzenie skryptów pomiędzy sobą zwłaszcza że cały kod ma przeszło 2000 linijek ;/
luck
A próbowałeś pokombinować z tą funkcją?
smietek
Używaj tego do przechodzenia między skryptami:
  1. header("Location: ADRES");
luck
Jak Cron zinterpretuje nagłówek HTTP?
marcus753
Cytat(smietek @ 20.03.2010, 19:52:51 ) *
Używaj tego do przechodzenia między skryptami:
  1. header("Location: ADRES");

Próbowałem i kicha nie działa a wsadzać 2 tyś linijek kodu do jednego skryptu jakoś nie chce eh ;/
smietek
Jeśli ten Cron jego korzysta z Lynxa to zinterpretuje to normalnie...
marcus753
a znasz jakiegos crona online który korzyzsta z lynxa? albo poprotu mi to poprawnie zinterpretuje ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.