Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CMS a'la fotka.pl oraz pod wizytówki firm
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
arturus
Jako, że to mój pierwszy post ładnie się przywitam.

Mam do was dwa pytania. Przejrzałem opensourcecms.com, ale jest tam multum różnej maści cms'ów z bardzo ograniczonymi wiadomościami.
Otóż, potrzebuje cms(a może dwóch) do:
1. Serwis a'la fotka.pl/deviantart/digart. w miarę łatwy do transformacji wizualnej i funkcyjnej. Co byście polecali?
2. CMS jako wizytówka firmy,portfolio itp itd. Najważniejszą rzeczą jest, by każdy element można było swobodnie przemieszczać wg widzimisię. Dodatkowo, przydatna byłaby obfita instrukcja, bo php nie jest moją najmocniejszą stroną.

Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Arturus
tadeoooo
2. Użyj The Portal łatwy w obsłudze smile.gif kiedyś go używałem dobry jest do portfolio
PiotrekM
Cytat(tadeoooo @ 24.03.2010, 19:39:02 ) *
2. Użyj The Portal łatwy w obsłudze smile.gif kiedyś go używałem dobry jest do portfolio

szczególnie dobry przy ~120 zapytaniach na stronie głównej. smile.gif
arturus
Dzięki. A co sądzicie o joomli? Trudny jest do "zrozumienia"? Przez trudność proszę o porównanie do phpbb3/phpbb by przemo:)
Ormin
Cytat(PiotrekM @ 24.03.2010, 20:33:35 ) *
szczególnie dobry przy ~120 zapytaniach na stronie głównej. smile.gif

ILE?! O.O
Gały mi wyszły na wierzch

@Autor
Wybacz, ale nie ma tak, że aplikacja bez żadnych zmian będzie robić się na Twoje widzimisie. Wymagane są pewne umiejętności, które albo posiądziesz sam, albo zapłacisz komuś aby zrobił to za Ciebie. Sprawa stosunkowo prosta..

1) Przede wszystkim jak duży to ma być serwis? Skrypty dla małych stron nie nadają się dla tych dużych i vice-versa.
2) Joomla! Podobno jest dobra, chociaż ja preferowałbym wykonanie czegoś własnego na lekkim frameworku, np. Kohanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.