Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Verdana jako czcionka osadzona
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
coolos
Witam,

Orientuje się może ktoś jak wygląda sprawa licencji dla osadzenia Verdany poprzez "@font-face"?

Nie mogę poszukać informacji czy można wykorzystywać Verdane jako czcionkę osadzoną czy nie worriedsmiley.gif

Pozdrawiam
krzysztof_kf
nie będę się rozpisywać może to ci pomoże Klik
ucho
Nie można dystrybuować MS CoreFonts w innej postaci niż oryginalna (samorozpakowujące się caby). Tylko z drugiej strony nie powinno być komputerów bez tych czcionek, nie wiem tylko jak wygląda sytuacja na makach.
coolos
Cytat(krzysztof_kf @ 25.03.2010, 18:22:44 ) *
nie będę się rozpisywać może to ci pomoże Klik

niestety nie pomogło, bardziej zależałoby mi na jakiejś konkretnej informacji na temat licencji czcionki verdana (bo sposób na zaaplikowanie czcionki znam smile.gif). Ewentualnie interesowałyby mnie inne dobre, czytelne czcionki udostępniane na licencji pozwalającej na wykorzystywanie ich na stronach www

Cytat
Nie można dystrybuować MS CoreFonts w innej postaci niż oryginalna (samorozpakowujące się caby). Tylko z drugiej strony nie powinno być komputerów bez tych czcionek, nie wiem tylko jak wygląda sytuacja na makach.

Dzięki za info. w linuksie, w różnych dystrybucjach są różne czcionki.
koboos
Cytat
Możliwe jest umieszczenie na serwerze specjalnego pliku z czcionkami, z którego korzysta przeglądarka, podczas wyświetlania strony. Nawet jeśli użytkownik nie będzie posiadał wymaganego kroju, zostanie on automatycznie pobrany z Internetu i dynamicznie tymczasowo zainstalowany w jego systemie. Użytkownik nie będzie mógł z takiej czcionki korzystać po wyjściu z serwisu - chroni to prawa autorskie producentów czcionek.
coolos
czyli, jak na moje, wynika z tego że można korzystać z czcionek CoreFonts poprzez czcionki osadzone gdyż nie udostępniamy ich użytkowniką do korzystania z nich
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.