Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dobry hosting do 200tyś odświeżeń dziennie
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Ulysess
dobry wieczór , chciałbym wykupić hosting który wytrzymał by ~200tyś odświeżeń dziennie , moge miesięcznie wydać około 40 zł lub z góry do 150zł za cały sork. zastanawiam sie nad pakietem Personal na OVH ale nie wiem czy to nie za słaby no i np gdybym chciał na wyższy przejść to musiał bym zapłacić znów za rok z góry a nie np dopłate do tego pakietu.. prosił bym o doradzenie mi gdzie i jaki był by najlepszy za tą cene
mydoom.h
Na 200 tyś. odwiedzin dziennie, to potrzebujesz serwer dedykowany. A taki kosztuje od 300zł.

pzdr
krzysztof_kf
Cytat(mydoom.h @ 28.03.2010, 20:38:43 ) *
Na 200 tyś. odwiedzin dziennie, to potrzebujesz serwer dedykowany. A taki kosztuje od 300zł.

pzdr

Nie przesadzaj dobre serwery dedykowane masz już od 100 zł naprzykład oferta Kimsufi
mydoom.h
Cytat
Nie przesadzaj dobre serwery dedykowane masz już od 100 zł naprzykład oferta Kimsufi

No, szczególnie na te 200 tys zapytań.
Ulysess
hmm może przesadziłem , sądzę że na początku może to być około 20 tyś odświeżeń dziennie (nie mylić z unique wejść) co polecacie tak jak pisałem do 150-200zł rocznie z gory lub 40-50 co miesiąc. chciałem tak jak wcześniej pisałem pakiet PERSONAL w OVH ale zastanawiają mnie 2 rzeczy:
1 czy nie będzie lagować
2 jeśli zapłacił bym za rok z góry i czy np po miesiącu chciał bym przejść na droższy pakiet czy musiał bym płacić od nowa za rok z góry za ten droższy pakiet czy tylko to była by dopłata
YagAA
Odezwij się do mnie na gadu-gadu 5222994, mam nieużywany serwer, powinniśmy się dogadać ;-)
krzysztof_kf
Cytat(Ulysess @ 30.03.2010, 16:24:26 ) *
hmm może przesadziłem , sądzę że na początku może to być około 20 tyś odświeżeń dziennie (nie mylić z unique wejść) co polecacie tak jak pisałem do 150-200zł rocznie z gory lub 40-50 co miesiąc. chciałem tak jak wcześniej pisałem pakiet PERSONAL w OVH ale zastanawiają mnie 2 rzeczy:
1 czy nie będzie lagować
2 jeśli zapłacił bym za rok z góry i czy np po miesiącu chciał bym przejść na droższy pakiet czy musiał bym płacić od nowa za rok z góry za ten droższy pakiet czy tylko to była by dopłata

Spokojnie ci wystarczy tylko jest jedno ale jaką posiadasz bazę danych bo przy pakiecie personal masz tylko 25 mb ? a tak ogólnie jestem zadowolony z ovh dobra firma
Ulysess
YagAA nie dzięki , wole skromniej a na swoim smile.gif

ok krzysztof_kf powiedzmy wykupie najtańszy pakiet czyli PERSONAL i zapłacę za cały rok z góry (bo to jedyna możliwość) i nagle się okaże że po np 2 tygodniach serwer nie będzie spełniał moich oczekiwań i będzie chciał przejść na Business albo i Premium to czy będę musiał np za taki Pakiet Premium zapłacić za rok z góry czy dopłacić różnicę pomiędzy moim aktualnym pakietem a tym który chciał bym wykupić ? bo jeśli nie to może się okazać że wyrzucę pieniądze w błoto.. :/
krzysztof_kf
Jest taka opcja smile.gif Pomoc OVH
bismak
Z czystym sumieniem polecam linuxpl.com .
Miałem hosting w az.pl i odradzam.
W linuxpl masz całodobową pomoc na GG.
LINK
Ulysess
ok polecasz , a można wiedzieć ile odświeżeń dziennie miałeś itp questionmark.gif co do pomocy ovh dziwnym trafem link mi nie działa ;p
krzysztof_kf
To wystarczy bez www. Klik
Ulysess
ok dzięki krzysztof , sprawa przejścia na wyższy 'pakiet' w ovh rozwiązana. nadal nie wiem co wybrać.. czy http://www.linuxpl.com/?id=hosting&k=w2gb a może http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/hosting...b.xml?step=tech a w razie np problemów w linuxpl dokupić serwer VPS . na mojej stronie będzie dosyć sporo zapytać SQL więc w przypadku gdyby zwykły serwer nie wyrabiał mógłbym korzystać z VPS (bo chyba do tego on służy) ? prosił bym o dalsze rady smile.gif

aha i tak po stronie głównej widzę że wcale ten linuxpl.com szybko nie działa.. (chyba że mam problemy z łączem)
n33thl
LinuxPL śmiga aż miło, przy ~20-25k wyświetleń dziennie nie było żadnych problemów.
Ulysess
a w jakim pakiecie 2gb 5gb czy może jeszcze jakimś innym questionmark.gif mam zamiar wykupić 2gb a w przypadku wolnego działania 5gb . styknie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.