Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Rozmnożenie bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bpskiba
link

Mam coś takiego i nie wiem jak to interpretować. Kopia, mirror?questionmark.gif?

Możecie mnie naprowadzić?
thek
To znaczy, że masz dwie bazy danych z ekotop w nazwie smile.gif Jedna to podstawowa ekotop. Druga to ekotop_2009 i to wszystko. PHPMyAdmin tak to po prostu wyświetla. Jeśli baza ma tylko i wyłącznie część wspólną wszystkich to poda w nazwie całą tę część (stąd pierwsza tabela to ekotop), choć sugeruje to istnienie bazy ekotopekotop. Ale jeśli jest coś więcej w nazwie to wyświetla tylko to co nadmiarowe, czyli w drugim przypadku owo _2009, co znaczy, że istnieje baza ekotop_2009 i to koniec winksmiley.jpg

EDIT: Jeśli uważasz, że ta druga jako ekotop_2009 to coś dziwnego ze względu na identyczną ilość tabel, to sądzę, że nie sprawdziłeś zawartości. Najpewniej podzieliło na dane z 2009 i nowsze dotychczasowe tabele, lub zrobiło kopie danych z 2009 roku.
nospor
To ani kopia, ani mirror.
To jest obrazek, formatu gif. Na obrazku tym przedstawiony jest zrzut ekranu. Na ekranie akurat podczas tego zrzutu ustawiony był dośc popularny program do zarządzania bazą danych. Program te zwie się phpMyAdmin
Na obrazku tym, jakiś wandal pomalował czerwone kółko. Widac kiepski z niego grafik, mógl sie chociarz wysilić na jakieś ładne grafitti...

winksmiley.jpg

edit up: thek... ech.... a tak myślałem, że moja odpowiedź będzie za trywialna... winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.