Na swojej stronie dodałem CMS TinyMce [cms] i dla usprawnienia kupiłem Image Managera [IM]...
jednak ponieważ plik z CMS-owym textarea [panel] jest w wewnętrznym katalogu na stronie, jest problem ścieżek, chodzi o to, że po dodaniu obrazka do tekstu, cms zmienia za kazdym razem jego ścieżke wzgledem pliku panelu i w panelu zdjęcie widać, ale dla strony jest to ścieżka nieprawidłowa... i tam nie ma zdjecia, tzn. krzaczki są tylko.
Prosze pilnie o pomoc, to wazne dla mnie, czy da się skonfigurować tak ten cms, aby inna scieżka była dla panelu, inna dla strony, a może niech bedzie bezwzgledny adres pliku, jak to zrobić?
Moje kombinacje w pliku config.php dla IM nie daja na razie właściwego skutku...

, wydałem kasę na IM niepotrzebnie i muszę przebudować teraz cały skrypt, aby "panele" były w tym samym katalogu co "index" ? Musi sie dać to skonfiguroeać, prawda?
Na dodatek teraz po zainstalowaniu komercyjnego IM cms stale poprawia moje ścieżki... co powoduje, ze nie mogę ich wpisać dowolnie i wszystko psuje!!!
help

PS. Moze podam wzgledna sciezkę do panelu z katalogu startowego, abyście mogli lepiej wyobrazić sobie schemat mojej stronki:
katalog z index.php/katalog wersji jezykowej/katalog panelu
scieżka do pliku ze zdjeciami:
katalog z index.php/katalog wersji jezykowej/katalog wszystkich galerii/katalog właściwej galerii
/nie!... to zaciemnia obraz, chodzi mi o ogólne reguły, która zmienna jak zmienic, aby obie sciezki (do panelu i do strony) były inne i aby to działało poporawnie...
PS. 2 Podać zmienne z plików konfiguracyjnych, bo nie wiem które jak podobierac, a moze ktoś sie domysli jak? po nazwach?